Brno hlásilo opět problém s registrem vozidel. Výpadek trval půl hodiny

01.08.2012 12:57

Centrální registr vozidel dnes ráno v Brně opět nefungoval. Výpadek trval zhruba půl hodiny. Jenže systém pracuje velmi pomalu i na jiných místech v republice. Lidé proto chodí na úřady třeba už na čtvrtou hodinu ranní, připomněl dnes Český rozhlas.

Brno hlásilo opět problém s registrem vozidel. Výpadek trval půl hodiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Registr v Brně nefungoval od osmi hodin zhruba do půl deváté. Před polednem tamní úřadovny hlásili, že už je v provozu. Jenže stále běží pomalu a odbavení jednoho žadatele trvá nejméně 25 minut. Zajímavostí je, že v předchozím systému byla tato doba zhruba o deset minut kratší. 

„Úředníci aplikaci zprovoznili po telefonátu na pomocnou linku dodavatelské společnosti. Systém ale podle brněnského magistrátu stále pracuje pomalu,“ upozornil rozhlas.

Na pražském Jarově dnes přestali vydávat pořadové lístky v půl deváté ráno. Za den tak obslouží asi 350 lidí. Systém je tak zde také pomalý.

Rozhlas se otázal jednoho z čekatelů, jak na tom je. „Pan Vladimír přišel po šesté hodině a dostal pořadové číslo 159,“ uvedlo pak rádio.

„Předešlé dva dny na mě jeden den nevybyla řada, druhý se na mě nedostalo už včas, protože jsem musel zpátky do práce. Tak dneska jsem si vzal dovolenou. Vlastně už mi to řešení trvá v podstatě tři týdny. Sám dělám v IT a myslím si, že tohle je prostě nezvládnutý projekt. Opravdu neuspokojivé,“ postěžoval si pan Vladimír reportérovi.

Problémy s novým systémem pro registraci vozidel se objevují od začátku července. Leckde prý lidem došla trpělivost a tak nebyla nouze ani o slovní potyčky, Například kvůli dlouhým frontám a stoupající nervozitě byl problémy právě ve zmiňovaném Brně. Minulý týden tak zde museli u okének dokonce hlídkovat strážníci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…