Trápení popotahovaného svědka z kauzy Parkanová nekončí

02.08.2012 9:53

Patálie pilota Karla Daňhela kvůli údajnému zneužití nezletilé dívky ještě neskončily. Ačkoliv dívka své obvinění stáhla, policisté stále případ neuzavřeli a proto Daňhelovi stále hrozí, že bude potrestán. Jeho právnička si chce stěžovat.

Trápení popotahovaného svědka z kauzy Parkanová nekončí
Foto: hns
Popisek: Letadlo CASA

„Přestože čtrnáctiletá dívka odvolala své obvinění, že ji Karel Daňhel pohlavně zneužil, státní zástupkyně nevyhověla mé stížnosti a trestní stíhání Daňhela nezastavila,“ uvedla Daňhelova právnička Lucie Hrdá. Celá situace jí příjde značně absurdní, navíc vzhledem k tomu, že vyjádření přišlo od jiné státní zástupkyně, než všechna předchozí. „I na to si chci stěžovat,“ slibuje advokátka.                                                              

Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana se však nejedná o šikanu, ale o standardní postup. „Je zkrátka nutné provést některé procesní kroky, kterými se trestní stíhání uzavře. Pro nás je tohle případ jako kterýkoli jiný,“ ujišťuje.

Daňhel byl zadržen pro údajné zneužití nezletilé dívky. Druhý den však byl propuštěn, podle své advokátky proto, že dívka své obvinění stáhla. Navíc jí prý k němu přiměli policisté. Ti to ale odmítají a poukazují na fakt, že u výslechu nezletilé dívky byl podle zákona nezúčastněný svědek. „Každý procesní úkon jsme konzultovali s dozorujícím státním zástupcem a v přípravném řízení jsme úzce spolupracovali s Vojenskou policií,“ ujišťuje Hulan.

Podivné události kolem pilota Karla Daňhela jsou dávány do souvislosti s jeho svědectvím o nákupu letounů CASA, kvůli kterému policie obvinila několik vysoce postavených úředníků ministerstva obrany, včetně ministryně Vlasty Parkanové.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…