Jakl zpráskal novináře. Naznačil, že je komunistický alkoholik

03.08.2012 9:52

Klasik praví, že skutečná demokracie je především diskuse a otevřená polemika. Tímto heslem se zřejmě řídí i deník Právo, který neváhal a zveřejnil článek Ladislava Jakla, v němž prezidentův tajemník ostře vystoupil proti Jiřímu Hanákovi, který je předním komentátorem tohoto listu.

Jakl zpráskal novináře. Naznačil, že je komunistický alkoholik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tajemník prezidenta Ladislav Jakl

Jakl v článku píše, že Jiří Hanák v článku z 1. srpna o prezidentu Václavu Klausovi předvedl absolutní úpadek části české žurnalistiky, která se nezatěžuje fakty a argumenty. "Komentátor Jiří Hanák napsal, že „odcházející prezident si osvojil mravy kavkazského emíra: Zachce se mi, hlavu uřežu. Nezachce se mi, a hlavu neuřežu," připomíná Jakl. V této souvislosti se zamýšlí, kolik emírů Hanák v životě poznal.

Podle jeho slov ovšem nepochybně nepoznal zblízka českého prezidenta. Václav Klaus totiž ani obrazně hlavy neřeže. "Pokud by tomu tak bylo, dost možná by zrovna Hanák chodil bez hlavy už dvacet let, tedy od doby, kdy se svými sprostotami na adresu Václava Klause tenhle bývalý komunista začínal," prohlásil Jakl. Dodal, že je otázka, zda by absence hlavy byla na jeho novinářské tvorbě znát.    
 
Ladislav Jakl připomíná, že občané ČR nežijí v emirátu, ale v zemi, kde lze urážet hlavu státu i kohokoliv jiného bez jakékoliv odpovědnosti. "Novináři tohoto typu se sami uchvacují svými větami a pochvalují si: to jsem mu to ale natřel. A nalijí si další sklenku," podotýká Jakl.  Hlavy těmto novinářům  nikdo prý řezat nebude. Podle Ladislava Jakla je ale zároveň nikdo neučí psát pravdu.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…