Fischer získal nečekaného podporovatele. To byste neuhodli

03.08.2012 21:06

VIDEO UVNITŘ: Prezidentský maratón odstartoval a jednotliví závodníci se snaží na trati posbírat tu či onu mediálně známou tvář. Jan Fischer se ve čtvrtek večer pochlubil voličům „angažováním“ držitele ocenění Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu z roku 1962 Josefa Masopusta.

Fischer získal nečekaného podporovatele. To byste neuhodli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

Fotbalový internacionál a dlouholetý středopolař pražské Dukly Josef Masopust vyjádřil své sympatie a podporu Janu Fischerovi. Z jejich setkání bylo pořízené i video. „To období, ve kterém  byl pan Fischer předsedou vlády, byl náš stát veden nejlépe za celou dobu,“ argumentoval Masopust.


Fischer se pak se čtenáři svého profilu podělil o své zážitky ze setkání a připomněl i Masopustovu toleranci.“ Dnes jsem měl velmi příjemné setkání s panem Masopustem. Chtěl bych mu poděkovat za jeho podporu i za to, že mi odpustil, že fandím jinému klubu než jeho milované Dukle:)," uvedl. Masopust, označovaný za generála fotbalových hřišť, neopustil svou milovanou Duklu, ani když před 6 lety hrávala 1. A. třídu, tedy o 5 soutěží níže než dnes. „Vzpomínám si, jak se přišel podívat na naše utkání na Přední Kopaninu. Asi nikdo tehdy nečekal, že se hráč jeho formátu, který na Julisce ničil v Poháru mistrů evropských zemí velkokluby, přijde podívat na utkání první A třídy,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz tehdejší hráč Dukly Praha, který si nepřál být jmenován.

Zda podpora Josefa Masopusta Janu Fischerovi pomůže, je ve hvězdách, co mu však body velmi pravděpodobně nepřidalo, je setkání šéfa týmu jeho kampaně Jana Nováka s bývalým vrchním zástupcem Vlastimilem Rampulou v pražské restauraci Kogo, které zachytil server Česká pozice. Přestože oba pánové shodně tvrdí, že neprobírali nic ohledně kandidatury Fischera, už samotný fakt, že se potkali, je velmi zajímavý. Varovný prst v této souvislosti vztyčil bývalý šéf civilní rozvědky Karel Randák.

Deklarace podpory v prezidentském tažení je kapitola sama pro sebe. Nad některými spojenectvími ovšem zůstává rozum stát. V červenci kupříkladu vyjádřil sympatie Vladimíru Dlouhému filozof a geolog Václav Cílek. Paradoxní na celém aktu je to, že Cílek, který dlouhodobě varuje před nenasytností bank a připisuje jim vinu za hypoteční krizi, jež zasáhla postupně finanční a hospodářský sektor a panuje v podstatě dodnes, překousl i Dlouhého angažmá v jedné z největších investičních bank Goldman Sachs. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: Pavel Kozdera

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…