Zajištěný majetek, další obvinění. Kauza Rath pokračuje

06.08.2012 17:41

Bývalý poslanec David Rath nemůže nakládat se svými dvěma domy v Hostivici. Měl na úplatcích získat devět milionů korun, jenže policie zatím nepřišla na to, kde peníze jsou. Proto mu, jak informuje server Lidovky.cz, zastavila nemovitý majetek. Navíc byli obviněni další lidé - dva manažeři farmaceutických firem.

Zajištěný majetek, další obvinění. Kauza Rath pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

"V souvislosti s obstaráváním věci obecného zájmu, jako úřední osoba, měl převzít od Petra Kotta na různých místech v období od 16. února do 3. května finanční hotovost v celkové výši 9 011 186 korun," píší vyšetřovatelé v usnesení o zajištění majetku, které má server Lidovky.cz k dispozici.

Zablokování nemovitostí tak nesouvisí s podivnou rekonstrukcí buštěhradského zámku, ale s dalšími podezřelými rozhodnutími a zakázkami. Policisté prý mají důkazy o korupčním jednání v Kladně, Kolíně a Mladé Boleslavi. "V rámci probíhajícího trestního řízení se nepodařilo výnos - finanční prostředky, které z trestné činnosti měl obviněný David Rath získat, zajistit," píše se v dokumentu.

Obvinění si vyslechli šéf Hospimedu Jindřich Řehák a manažer společnosti B Braun Jan Hájek. Podle serveru Lidovky.cz byli obviněni ze zločinu sjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Zatím jsou stíháni na svobodě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…