Ministři pojídají kaviár, Titanik se potápí. Stydí se za vládu a mluví o tom

11.08.2012 21:11

ROZHOVOR Vládní politici sedí na palubě, v klidu pojídají kaviár a zapíjejí ho šampaňským, zatímco v podpalubí už to dávno vře. Tak popisuje situaci v naší politice a současnosti Milan Mráz, zakladatel největší facebookové protivládní stránky „Stydím se za vládu ČR a chci její demisi“.

Ministři pojídají kaviár, Titanik se potápí. Stydí se za vládu a mluví o tom
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Miroslav Kalousek a Petr Nečas pijí vodu

Jaký byl pro Vás první impuls k tomu, abyste se začal veřejně angažovat?

Arogance této zlodějské zkorumpované vlády, která nemá už dávno mandát k tomu, aby vedla tuto zem! Je to nejhorší vláda od roku 1918!

Nebojíte se trochu té vulgarity, kterou někteří fanoušci vaší stránky šíří? Třeba ve smyslu, zda to nemůže odradit některé lidi, kteří jsou současným stavem rozladěni, jako vy.

Ne, nebojím se. Na rozdíl od politiků se já pohybuji, jak se říká „v podpalubí“ a zatímco tam nahoře na palubě ještě pojídají kaviár a zapíjí ho šampaňským, tam dole už to vře a hoří velkým plamenem. Chci tím říct, že tato vláda je naprosto odtržena od reality a hněv lidu a „nasranost“ je tak veliká, že si to nedovede nikdo představit. Proto, to co lidé píší na naše stránky na Facebooku, je ještě slabý odvar toho, co říkají ústně na ulici!

Prodával jste také protivládní trička, aniž byste na tom chtěl něco vydělat. Rozšířilo se to mezi lidi?

Já trička neprodával. Celé to vzniklo tak, když byla založena tehdy ta iniciativa za odstoupení mistra školství Dobeše, objevily se placky „Stydím se za svého ministra“. Já napsal na zeď, že by bylo dobré také mít nějaký znak, ale že nejsem grafik, tak jestli někdo něco vyrobí. A už se to rozjelo, někdo vyrobil návrh placek a za své je vyrobil a prodával, někdo vyrobil návrh triček, který se mi líbil, ale neprodalo se žádné. Já sám si ho tehdy objednal, ale bylo nás málo, aby se to vůbec vyplatilo. Žádný byznys v tom nebyl, jen snaha veřejně na hrudi vyjádřit svůj názor na tuto vládu.

Zaznamenal jsem, že vám Facebook opakovaně hrozil zrušením účtu, jaké z toho máte dojmy?

Že v ČR není demokracie, že to není republika, ale monarchie. Pokud někomu vadí fotka, na které je Nečasův obličej, okolo mrtvé ryby a nápis „ryba smrdí od hlavy,“ tak kde to jsme? To jsme se vrátili do Rakouska-Uherska a připomíná mi to scénku se Švejkem, hostinským Palivcem a tím tajným policajtem, při té scénce v hospodě. Akorát, že dnes vládne Klaus a Nečas s Kalouskem.

Co soudíte o posledních aférách v politice? Registr vozidel, další obvinění Davida Ratha či případně jmenování L. Bradáčové na VSZ v Praze…

Registr vozidel je další velký podvod a tunel na veřejné peníze! A jak to také může fungovat, když na ministerstvu sedí takový exot, který tomu v žádném případě nerozumí, byl poskokem Bárty, pamatuji si ho z tiskovek VV, takový přidržtažka a najednou je ministrem a důsledek toho vidí všichni.

O kauze Rath nevím, co si myslet, doposud mně o jeho vině nikdo nepřesvědčil. A srovnám-li ho s případem Janoušek, pak v našem státě není spravedlnost. Na Bradáčovou nemám názor, přál bych si, aby s korupcí zametla, ale mám strach, že bude za to jmenování kopat za tu mafii nahoře. Moc dlouho trvalo, než ji ten šašek, který mluví, jak když má 10 piv v sobě, jmenoval a bůhví co probíhalo v zákulisí.

Co vás poslední dobou nejvíce naštvalo?

Toho je… Cokoliv vypadne z úst této arogantní vládní sebránky. Hlavně jak Kalousek do krve obhajoval Parkanovou. A všichni na to koukají, všem je jasné, že se v tom veze také, ale média po něm nejdou!

Možná mě štve, že ačkoliv v průzkumech jasně spadla důvěra této vlády na dno, žádné médium toho nevyužije a nejde s většinou národa. Mně by se třeba líbila hromadná výzva na titulních stranách novin ‚Vládo, národ tě nechce, podej demisi‘. Nebo tak něco podobného. Lidi by si noviny kupovaly a titulku vystavovali za oknem v autě, na stole, drželi v ruce atd. Proč do toho někdo nepraští, tomu nerozumím. Vždyť tahle banda už nemá právo vést ČR!

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…