Manžel Heleny Vondráčkové: Nastal rozvrat státu. Bída a devastace

08.08.2012 20:57

Martin Michal, manžel zpěvačky Heleny Vondráčkové, se rozhodl kandidovat za stranu Suverenita ve Středočeském kraji. Je nespokojen se současnou společenskou a politickou situací. Rozvrat společnosti, korupce, pohrdání právem a devastace základních hodnot. To jsou důvody, proč vstupuje do politiky.

Manžel Heleny Vondráčkové: Nastal rozvrat státu. Bída a devastace
Foto: archiv
Popisek: Martin Michal a Helena Vondráčková

"Byl bych velice rád kdybych mohl přispět ke znovuobnovení suverénního a svobodného státu protože tím dnes Česko není. To, čeho jsme dnes svědky, je otřesné. Gigantická korupce, naprosté pohrdání ústavou ze strany orgánů činných v trestním řízení, totální rozvrat justice. Od toho se pak logicky odvíjí morální rozvrat společnosti," řekl Michal v exkluzivním rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

"Místo toho, aby v naší zemi zvítězila pravda a láska stal se pravý opak. Je pro mě šílené sledovat, jak lež a pomluva se staly normálním společenským jevem. Jak se tento národ zbláznil z propagace ideálů, které jsou nepřijatelné v demokratické společnosti. Lidé si pletou kvalitu s nekvalitou a demokracii s anarchismem," dodal Michal.

Bojí se vývoje společnosti

Michal se dle svých slov obává fašizace a radikalizace společnosti. Obává se chvíle, kdy by lidé opět vyšli do ulic a zaplnili "Václavák" a český národ by vyzýval svého nového vůdce

"Nacházíme se ve stádiu kdy tomuto státu vládnou především bulvární média a nikoliv zvolený parlament. Politici v zájmu udržení svých funkcí provozují skupinový mediální, anální alpinismus. Jenom proto, aby uhájili svá koryta jsou ochotni pošlapat práva celého národa. Uvrhnout jej do bídy a do morální devastace," prohlásil Michal.

Srovnává ČR a USA

"Sám i s manželkou jsem sjezdil celý svět. Pravidelně se zdržujeme v USA a moji šéfové jsou Američané. Mohu proto porovnat demokracii v ČR a v USA. Amerika se hodně změnila a nemyslím si, že k lepšímu. Nicméně, tradiční hodnoty demokracie a svobody jsou dodnes v USA zachovány. V naší zemi jsme nic podobného ještě nezažili ani více jak dvacet let po revoluci," řekl Michal, který často cestuje služebně i soukromě.

Veškerá práva každého z nás jsou podle Michala striktně omezena právem na finanční zisk mediálních zahraničních korporací. Výkonná moc naší země prý neuznává ani základní principy svobody jedince. Uzavřel pro server Prvnizpravy.cz Martin Michal.

reklama

autor: adr

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…