Církve mluví jak za totality, srovnala ČSSD skóre s Dukou

09.08.2012 12:22

ČSSD vítá společenskou diskuzi, která se rozjela kolem církevních restitucí, které strana považuje za nespravedlivé. Podle sociálních demokratů je nutné návrh přehodnotit a znovu zasednout ke kulatému stolu se všemi zástupci politických stran. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka označil slovník církví za podobný hluboké totalitě, stejně totiž dnes zástupci církví označili kampaň ČSSD.

Církve mluví jak za totality, srovnala ČSSD skóre s Dukou
Foto: ČSSD
Popisek: Propagační obrázek Čssd k církevním restitucím

„ČSSD trvá na spravedlivějším řešení: financování církví z výnosu speciálního veřejnoprávního fondu, do něhož bude převeden církvemi nárokovaný majetek,“ píše se v prohlášení, které připomíná inzertní kampaň ČSSD, kterou dnes odsoudil i kardinál Dominik Duka.

Reprezentujeme většinu občanů, zní z ČSSD

Sociální demokraté jsou prý zastánci náboženských svobod a uznávají důležitost církve, nelíbí se jim však způsob majetkového vyrovnání, který zvolila vláda premiéra Petra Nečase. „Toto stanovisko reprezentuje stanovisko většiny občanů ČR k církevním restitucím,“ dodává strana.

Předseda největší opoziční strany Bohuslav Sobotka zároveň tvrdí, že takovýto protest sociální demokracie je zcela v souladu s demokratickými pravidly. „Podstatou nynější společenské diskuse nejsou náboženské svobody, ale peníze a majetek, které mají být poskytnuty z veřejných zdrojů.“

„V případě, že vládní návrh narovnání nebude přijat, navrhujeme nové jednání u kulatého stolu, kde by zasedli představitelé církví a zástupci všech parlamentních politických stran,“ uvádí ČSSD.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…