Vít Bárta doporučuje: Tihle lidé vám poví pravdu o Pospíšilovi

10.08.2012 10:30

Vít Bárta vytáhl do boje proti Jiřímu Pospíšilovi, který prý na billboardech předstírá boj proti korupci a přitom se svým kmotrem Jurečkem vesele kšeftuje a manipuluje v zákulisí. Jako důkaz doporučuje sdružení, které protestuje proti poměrům na plzeňské radnici, které si dalo do znaku Ferdu Mravence, vypráskávajícího z radnice tlustého Brouka Pytlíka.

Vít Bárta doporučuje: Tihle lidé vám poví pravdu o Pospíšilovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Vít Bárta, kdysi poslancem Davidem Rathem překřtěný na Ferdu Mravence, se ve svědectví „z Jurečkovy gubernie“ na blogu opět vysmívá bývalému ministru spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi, který v boji o hejtmanské křeslo na billboardech slibuje: „Nevzdávám to, i nadále budu bojovat s korupcí“.

„Co nevzdává? Čunkiadu, „zazděnou“ Mosteckou uhelnou, ódy o kvalitách Rampuly i Grygárka při jejich jmenování, svoje dovolené v Toskánsku a setkání s lobbisty od Martina Romana až k Romanovi Janouškovi?, rekapituluje bloger Bárta.

  • Bárta píše o kmotrech a zákulisí ZDE

Pospíšil však v podzimních volbách kandiduje do kraje, proto prý není od věci si připomenout jeho působení na komunální úrovni. Tam je již více než deset let předsedou krajské organizace a nese odpovědnost za vše, co se v Plzni odehrává. I v Plzni si totiž podle Bárty vrabci na střeše dlouho štěbetají o podivných veřejných zakázkách. Jako svědectví o poměrech na plzeňské radnici Bárta doporučuje stránky hnutí „Umění je obrana“.

Ferda Mravenec parazity vyžene              

Sdružení „Umění je obrana“ je na webu i na facebooku pro obyvatele Plzně. Založilo i podskupinu Za Plzeň bez šneků a parazitů na radnici, která si dává za cíl vystrnadit z radnice brouky a parazity, okrádající obyvatele Plzně. „Snažíme se upozorňovat občany na korupční a jiné kauzy, které se v Plzni odehrávají. Radnice je místem, kde se osnují ohavné plány na ohlupování obyvatel,“ píší na svém webu.

Tato skupina rovněž plánuje revoluci na radnici. „Je načase vyhodit parazitující brouky a dostat tam slušné občany Plzně, kteří mají čisté svědomí a morálku,“ vyzývají na svém webu. Jako metodu revoluce doporučuje defenestraci a návod doprovází sugestivní animací z okna padajících kmotrů.

Na webových stránkách se rovněž objevuje několik inspirativních kreseb, doporučujících, jak s kmotry naložit. Obrázky jsou stylizovány podle Ondřeje Sekory a jejich hlavním hrdinou je Ferda Mravenec coby revolucionář a Brouk pytlík coby tlustý regionální mafián.

Náměstek kleptoman

Následně hnutí popisuje zážitky s technickým náměstkem plzeňského primátora Petrem Rundem. Ten je jedním z nejčastějších terčů jejich kritiky a na stránkách ho nazývají „vrchní kouzelník“. Opakovaně se s ním střetávali, když se domáhali zveřejnění některých smluv a dalších informací, a jejich potýkání vyvrcholilo v prosinci, když se před plzeňskou radnicí konala petiční akce hnutí.

„Kolem 16:45 z radnice vyšel technický náměstek primátora města Plzně, Petr Rund. Ptal jsem se ho, kdy mi poskytne jím slibované smlouvy vzhledem k tomu, že na mé e-maily neodpovídal, popřípadě slíbil, že se ozve v následujících dnech, což neučinil,“ popisují aktivisté. Nyní však aktivisty vyzval, ať jej neotravují, nasedl do auta a odjel.

Asi za čtyři minuty se však prý vrátil, jednoho z aktivistů chytl za ruku a vyzval, ať jde s ním. Poté ho rázně odvedl do své kanceláře. „Pan náměstek zavřel dveře a jednou rukou mě chytil pod krkem a lehce mě povytáhl nahoru. Druhou ruku sevřel v pěst, napřáhl a vypadalo to, že se mi každou chvílí chystá knokautovat. Poté mi začal prudce říkat: „Podívejte se, ten blog do zítřka smažete, je vám to jasný?!! Jinak se začnu bránit,“ popisuje.

Poté prý oba vyšli zpět před radnici, kde stál další z aktivistů s fotoaparátem v ruce. „Když jej pan náměstek zahlédl, tak mu fotoaparát vytrhl z ruky a začal nastupovat do auta s tím, že nám jej vrátí až na konci školního roku,“ popsal doslova. Když krádež oznámil na policii, náměstek vypověděl, že žádný fotoaparát nemá.

Následně se technický náměstek Rund kvůli krádeži fotoaparátu a napadení aktivisty dostal před soud. V červnu proběhlo první stání, rozsudek by měl být vynesen v září.

  • Bárta píše o kmotrech a zákulisí ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…