Filip hovořil o utajeném programu Nečasovy vlády v žoldu cizího kapitálu

10.08.2012 11:08

Vláda prý funguje podle utajovaného volebního programu. Řekl to šéf KSČM Vojtěch Filip, podle kterého chce Nečasův kabinet splatit svůj dluh zahraničním sponzorům. Taková slova tvrdě odmítl místopředseda poslanců ODS Marek Benda. Levice tím prý rozjíždí třídní boj.

Filip hovořil o utajeném programu Nečasovy vlády v žoldu cizího kapitálu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Předseda komunistů Vojtěch Filip v pátečním rozhovoru pro levicové Haló noviny obvinil Nečasovu vládu, že ve skutečnosti nefunguje podle standardního volebního programu, ale realizuje utajený program ve prospěch úzké skupiny zahraničního kapitálu a jeho českých pomocníků.

Vláda prý rozdává majetek, aby splnila sliby svých sponzorů

Slouží tak prý sponzorům z těchto zahraničních a domácích sfér. Na tomto tajném programu se podle jeho slov měly domluvit konzervativní špičky ODS a TOP 09. Za největší krádeže Filip považuje církevní restituce a druhý pilíř důchodové reformy.

„Současná vláda plní sice nenapsaný, ale utajovaný volební program konzervativních špiček ODS a konzervativních špiček TOP 09. Pokud chce vláda splnit sliby, které dala nikoli svým voličům, ale zahraničním či tuzemským sponzorům, tak rychle rozdává majetek, který ve skutečnosti nemá, a zadlužuje budoucnost České republiky,“ konstatoval Filip v Haĺó novinách.

Církevní restituci i druhý pilíř jsme v programu měli

Podle místopředsedy poslaneckého klubu ODS a šéfa sněmovního Ústavně právního výboru Marka Bendy jde o klasické Filipovy výstupy a vláda samozřejmě funguje podle svého programového prohlášení. „Jak církevní restituce, tak druhý pilíř důchodové reformy v programu měla,“ uvedl Benda redakci ParlamentníchListů.cz.

Ten považuje za nehoráznost, když se větší část levice pokouší interpretovat církevní restituce jako krádež za situace, že stát vrací církvím majetek, který jim oni ukradli.

Zloděj křičí: Nevracejte majetek, který jsem ukradl

Místopředseda občansko-demokratických poslanců také připomněl, že známý závěr Ústavního soudu, který zákonodárcům nařídil, aby zákon o majetkovém narovnání státu s církvemi schválili.

„Speciálně ze strany pana Filipa je to naprosto nehorázné tvrzení, kdy zloděj křičí, chyťte zloděje, respektive zloděj křičí, nevracejte majetek, který já jsem ukradl. To je do nebe volající drzost,“ tvrdě odsoudil Filipovo vyjádření Marek Benda.

Studenoválečnou rétorikou znovu rozjíždí třídní boj

Jak poslanec dále ParlamentnímListům.cz řekl, netuší, co předseda KSČM myslí oním utajovaným programem. „Když už neví co, tak vytáhnou klasické konspirativní teorie. V tomto se opravdu bohužel vracíme do slovníku hitlerovského Německa a celosvětových spiknutí, případně pak tady 50. let a studenoválečné rétoriky, kdy je třeba si vybrat nepřítele a levice se rozhodla, že si teď za nepřítele vybere církve a velkokapitál,“ komentuje.

„Pod těmito naprosto nehoráznými větami fakticky rozjíždí třídní boj, ale neuvěřitelného charakteru. Na něco podobného jsme za posledních dvacet let nebyli zvyklí,“ upozornil Marek Benda v reakci pro server ParlamentníchListů.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…