Poslední bitva vzplála? Komunisté se sápou po volebním vítězství

10.08.2012 22:02

Nejnovější volební odhady ukazují pokles popularity ČSSD, na kterou se začínají pomalu dotahovat komunisté. S odstupem za nimi roste podpora ODS, zatímco TOP 09 už se propadla dokonce až za KDU- ČSL. Do sněmovny by se dostali ještě Zemanovci, novinkou je, že „pod čarou“ nepřehlédnutelně posiluje Jiří Paroubek s NS-LEV 21.

Poslední bitva vzplála? Komunisté se sápou po volebním vítězství
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Komunisté jsou zřejmě jako celek proti zákonu o církevních restitucích

Podle srpnového průzkumu volebních preferencí, který provedla společnost SANEP, dotahují komunisté vedoucí sociální demokraty. Ti neustále klesají, oproti minulému měsíci si pohoršili o 0,8 bodu. Aktuálně tedy vykazují podporu 22,3 procent. Komunisté je dotahují  s 20,1 procenta. Podle společnosti se tak komunistická strana evidentně stává pro voliče alternativou ke všem porevolučním politickým subjektům.

Její úspěch by však mohl aktivovat voliče na pravici, kde posiluje (za poslední měsíc o plné procento) ODS. Nyní má 15,8 procenta. TOP 09 se naopak stále propadá (7,1 procenta) a v nejnovějším průzkumu ji předběhli lidovci se 7,9. Do parlamentu by se dostala ještě Strana práv občanů - Zemanovci, které podporuje 5,8 procenta.

Pod hranicí pro vstup do Sněmovny výrazně posilují Paroubkovi Národní socialisté - levice pro 21 století, kteří jsou těsně pod čtyřmi procenty (3,9), sledováni Suverenitou Jany Bobošíkové (3,8) a s určitým odstupem Zelenými, kteří získali 3,3 procenta. Naopak parlamentní Věci veřejné obdržely podporu pouhých 1,5 procenta.

Celá zpráva SANEP ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: adr

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…