Tahle země není pro starý, napsal server. A je to ještě horší

11.08.2012 16:16

Na webu Britských listů se nedávno objevil článek kritizující fakt, že se v české republice zhoršují podmínky pro zaměstnávání starších občanů. V reakci na to se v novém článku připomíná, že ani mladí nemají v Evropě dobré podmínky, hlavně na jihu. Pro koho tedy Evropa je?

Tahle země není pro starý, napsal server. A je to ještě horší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

„Jedni si stěžují, že je zaměstnavatelé nezaměstnají, protože jsou příliš staří, jiní proto, ze jsou příliš mladí. Jedni proto, že jsou nevzdělaní (viz Romové) a jiní naopak proto, že jsou vzdělaní a mají tituly. Všechny tyto argumenty můžete snadno najít v různých článcích na webu. Pan Tůma říká, že je starý, neb je mu 43 let. Kdyby měl 60, tak jsem ochoten mu uvěřit. Před deseti lety by si pan Tůma nepochybně stěžoval, že jej nechtějí zaměstnat, neb je mladý a nemá zkušenosti. Nehledá chybu u sebe, ale u absolventů kurzu MBA,“ píší blisty.cz.

Podle autora je ale jasné, že práce bude vždycky více tam, kde je pracovní síla levná. Nezaměstnanost studentů univerzit tkví hlavně ve studovaných oborech. „Absolvent strojařiny tyto problémy obvykle nemá. Ale jestli slečna vystuduje obor feminismu na nějaké obskurní universitě a hrozně se diví, že se zaměstnavatelé o ni neperou s vysokými platy, když je přeci vysokoškolačka, tak se nelze divit. Tomu se v USA říká Mickey Mouse degree,“ stojí v článku.

S panem Tůmou autor sice souhlasí, že kdo chce pracovat, měl by práci dostat, ale je to velmi těžké, jelikož všechno se odvíjí od peněz. „To ovšem nic nemění na tom, že jako soukromý zaměstnavatel bych pana Tůmu zcela určitě nezaměstnal. Človek s nulovou flexibilitou a bez ochoty se učit jazyky (a zjevně i cokoli jiného) je dnes k ničemu i v dělnických povoláních. Zde, dle mého názoru, odvedli oni mladí pánové od HR dobrou prací,“ napsal autor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…