Restituce: Lidovec ostře zesměšnil ČSSD i Paroubka

11.08.2012 17:12

Člen KDU-ČSL Jan Kasal zkritizoval odpůrce církevních restitucí. Připomněl, že teď sice jde o majetek církví, ale brzy by také mohlo jít i o majetky nás všech, jak mají komunisté ve zvyku.

Restituce: Lidovec ostře zesměšnil ČSSD i Paroubka
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Kasal

„Znárodňovali a loupili kde se dalo a co se dalo. A říkali tomu vláda lidu. Jejich nenasytnost neznala mezí a nějaký čas z toho, co nakradli, dokázali uspokojit a oblbnout řadu lidí. Jejich řádění se pochopitelně nemohlo vyhnout ani církvím a náboženským společnostem. Tam se loupilo zvlášť dobře,“ připomíná dobu před rokem 1989 Kasal.

Celý článek Jana Kasala ZDE

V 90. letech se pokusil stát mnoho ukradeného vrátit, u církví se tak ale nestalo, přestože to chtěl i Ústavní soud. „Ne církve, ale Národohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické v Praze došla k závěru, že stát tím, že „převzatý“ státní majetek spravuje, ročně z něj získává cca 3 mld. Kč (v dnešních cenách) a církvím na jejich činnost přispívá pouze cca 1,4 mld. Kč. Církve nechtějí refundaci tohoto ušlého zisku a že by to za 60 let bylo hezkých pár desítek miliard!“ napsal lidovec.

„V době, kdy Jiří Paroubek tyl na pražských Restauracích a jídelnách a kdy současná věrchuška sociální demokracie chodila do Pionýra, seděli mnozí z těch, kteří jsou teď napadáni, v komunistických kriminálech,“ říká Kasal s tím, že hospodařit s cizím majetkem se nemá. A později už by nemuselo jít jen o majetek církevní, ale nás všech.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…