Nůžky ve sledovanosti televizních zpráv se přivírají. Diváci ubyli Televizním novinám

15.08.2012 14:19

Během letních měsíců se ustálila sledovanost televizního zpravodajství všech tří velkých tuzemských stanic. Televizní noviny na TV Nova se i přes prodlouženou stopáž pohybují kolem 1,3 milionu diváků, o necelého půl milionu zpět je FTV Prima a o dalších 200 tisíc lidí méně se dívá na Události České televize.

Nůžky ve sledovanosti televizních zpráv se přivírají. Diváci ubyli Televizním novinám
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

Propad sledovanosti hlavních zpravodajských pořadů tří velkých tuzemských stanic postihl nejvíce TV Nova. Její Televizní noviny se dlouhodobě pyšnily sledovaností mezi dvěma a dvěma a půl miliony diváků. V průběhu prvního pololetí však byl pozorovatelný pozvolný pokles pod dvoumilionovou hranici, a ten se s přelomem jara a léta nezastavil ani na hranici milion a půl diváků.

V uplynulých týdnech se sledovanost Televizních novin pohybuje kolem 1,35 milionu diváků. Na počty jejich příznivců neměly prakticky žádný vliv ani přenosy z olympijských her v Londýně. V posledních sedmi kalendářních dnech (tedy s přenosy z OH i bez nich) vystoupala sledovanost Televizních novin podle dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s., jen jednou nad 1,4 milionu diváků.

Rozdíl mezi soukromými televizemi se zmenšil na polovinu

Podíl na sledovanosti, který se u Televizních novin tradičně pohyboval nad padesátiprocentní hranicí, zůstává v poslední době těsně pod 45 procenty. Konkurenční FTV Prima svými Zprávami v minulosti zaostávala zhruba o milion, nyní už se rozdíl ve sledovanosti mezi hlavními zpravodajskými relacemi obou soukromých televizí pohybuje zpravidla kolem půl milionu.

Počet diváků, kteří sledují Zprávy FTV Prima, se ustálil mezi 800 a 850 tisíci diváky při podílu na sledovanosti kolem 35 procent. Není to tedy až tak drtivý propad jako v případě Televizních novin, protože Zprávy FTV Prima se v nejpříznivějších časech těšily přízni diváků v počtu zhruba přes jeden milion.

Události v nové podobě si u diváků nijak nepomohly

Česká televize zaznamenala ve srovnání s konkurencí nejmenší ztráty, ale od dubnového rozjezdu Událostí v novém kabátě určitě očekávala nárůst počtu diváků, který se ale nedostavil. Obvykle se na ně v součtu programů ČT1 a ČT24 dívá přibližně 650 tisíc diváků a celkový podíl na sledovanosti se zpravidla blíží 25 procentům.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …