Vladimír Dlouhý jásá nad Bradáčovou: Zaplať pánbůh, že někdo jde proti korupci

16.08.2012 12:01

Ekonom a kandidát na Hrad Vladimír Dlouhý je připraven zapojit se do bojů o Hrad. Podle svých slov je připraven vystoupit, není totiž žádná oživlá mrtvola. Tvrdí, že se nesmí připustit, aby korupce dosáhla takových rozměrů jako nyní. Například Jana Šotta, jenž odsoudil Víta Bártu, by ohodnotil za jedna.

Vladimír Dlouhý jásá nad Bradáčovou: Zaplať pánbůh, že někdo jde proti korupci
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

Vladimír Dlouhý na konec října počítá ukončit všechny pracovní vztahy, vzdát se soukromého života a jít do kampaně naplno. Kdyby se mu kandidatura o Hrad nepovedla, míní Dlouhý, že by se rozhodně nepřidal k žádné současné politické straně, ani nezaložil nové uskupení. „Svou kandidaturou však dávám jasný signál, že vystupuji z politického stínu a jsem připraven být daleko více veřejně činný než dosud,“ sdělil v rozhovoru pro Reflex.

Zatím na neúspěch Dlouhý ale nepomýšlí. Podle svých slov má totiž co nabídnout. „Nejsem oživlá mrtvola minulosti,“ vzkazuje.

Co se týká politické korupce, má v ní bojovník o Hrad jasno. V tomto případě totiž není důležitá realita, ale obraz, vnímání. Lidé jsou totiž podle něj rádi, že někdo v rámci korupce koná a zatýká kohokoliv z veřejné sféry. „Jestli se skupina státních zástupců či policistů rozhodne, že pokud politici nekonají, budou konat oni, vede to logicky k popularizaci osobností typu paní Bradáčové,“ říká Dlouhý a dodává: „Většina lidí se domnívá: Zaplať pánbůh, že někdo začal.“

Politické spektrum podle ekonoma nesmí připustit, aby korupce dosáhla takových rozměrů, zejména v oblasti velkých veřejných projektů. Prezident by rovněž měl vnímat, že někteří mladí soudci mají odvahu, vnitřní nadšení, znalosti a jsou schopni dovést korupční kauzy k závěru. „Soudci Šottovi, který odsoudil poslance Bártu, je pouze čtyřiatřicet let. Já bych ho ohodnotil známkou výborně,“ vysvětluje Dlouhý.

A hospodářská politika? Bývalý místopředseda strany ODA obecně dlouho podporuje obezřetnou peněžní i fiskální politiku. „Ale nevím, jestli jsme tu ekonomiku nepřiškrtili na konci minulého roku až příliš,“ dodává pro Reflex.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…