Ředitel Dopravního podniku Prahy Lich byl odvolán

16.08.2012 12:54

Představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy odvolalo z funkce generálního ředitele Vladimíra Liche.

Ředitel Dopravního podniku Prahy Lich byl odvolán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj číslo 22

Představenstvo pražského dopravního podniku dnes odvolalo z postu generálního ředitele Vladimíra Liche. Pro odvolání byli tři členové z pěti. Pro ČTK to uvedl člen představenstva a technický ředitel podniku Jan Šurovský.

Odvolání Liche ve středu doporučila dozorčí rada podniku, která ho zároveň odvolala z představenstva společnosti. Prý s nimi nemluví, je pomalý a nemá koncepci. Rada Lichovi vytýkala i některé kroky, které prý vážně ohrožovaly chod podniku. Lich se proti těmto výtkám ohradil. Podle něj se podnik snaží řídit politici, kteří rozkazují jeho lidem.

Vladimír Lich navíc ve středu podal trestní oznámení na lidi, kteří podepsali nevýhodné smlouvy. Jsou mezi nimi i bývalí členové vedení podniku. Primátor Bohuslav Svoboda (ODS) ve středu ale vysvětlil, že by Lichovo odvolání mohlo s trestním oznámením souviset.

Lich působil na postu generálního ředitele podniku od začátku března, dosazen byl bez výběrového řízení. Podle primátora Svobody měl být krizovým manažerem. Svoboda se navíc ve večerní relaci ČT24 Události, komentáře Liche zastal. Považuje jej prý za dobrého manažéra, který se zasadil o úspory, jež v poslední době pražský dopravní podnik zaznamenal.

 "Skutečně nevím proč, nerozumím tomu a samozřejmě můžu vyvozovat úvahy, že to jsou reakce na nějaké kroky, které jsme udělali. Dozorčí rada si nikdy na generálního ředitele nestěžovala, nedala nám informaci o tom, že by špatně hospodařil. Udělala krok, který pro mě osobně je neakceptovatelný," uvedl Svoboda ve středu k Lichově odvolání dozorčí radou.

Oficiální prohlášení

Změny v představenstvu DPP: Vladimír Lich odvolán z funkce generálního ředitele DPP

Na mimořádném zasedání představenstva byl na základě doporučení dozorčí rady odvolán Vladimír Lich z funkce generálního ředitele Dopravního podniku hl.m. Prahy (DPP). Důvodem pro jeho odvolání byl neuspokojivý stav veřejných zakázek, zejména nevypsání některých veřejných zakázek včas (např. pojištění majetku, dodávka papírových jízdenek, poradenské a právní služby), což může vést k porušování zákona o veřejných zakázkách. Dále nedostatečná komunikace s orgány společnosti o zásadních manažerských rozhodnutích a obcházení vnitřních předpisů.

Zároveň zvolilo předsedkyní představenstva paní Magdalenu Češkovou, pana Petra Blažka místopředsedou představenstva.  Představenstvo pověřilo předsedkyni představenstva výkonem funkce generálního ředitele společnosti s platností od dnešního dne, tj. 16. srpna 2012.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…