Knížák jde po Rathovi: Hulvát, co má otce StBáka. Ať sedí pořádně dlouho

20.08.2012 10:28

Výtvarník Milan Knížák prý nemá rád „žvásty“ o tom, jak politici kradou, ale případ vyděrače a podvodníka Davida Ratha, který se navíc drze prezentoval jako neúplatný arbitr, by potrestal exemplárně. Podle umělce by měl dostat minimálně dvojnásobnou trestní sazbu a v životě už se nesmí ukázat v politice.

Knížák jde po Rathovi: Hulvát, co má otce StBáka. Ať sedí pořádně dlouho
Foto: Kateřina Bouda Kašparová
Popisek: Milan Knížák

Knížák se hned v úvodu svého textu pro Právo vyznává, že nemá rád bezduché nadávání politikům, řadu z nich zná jako čestné a pracovité lidi. Nečestnou výjimkou je však prý mezi nimi David Rath, celoživotní hulvát, kterému nebylo nic svaté a kálel na všechny kromě sebe.

Neustálým pomlouváním ostatních vytvořil dojem jakéhosi neúplatného arbitra, a přitom se nyní ukázalo, že je to obyčejný vyděrač a podvodník. A když na něj konečně došlo, dokáže si prý jenom stěžovat na podmínky vazby. Knížák by mu přál poznat komunistickou vazbu, kam lidi dostával Rathův otec, spolupracovník StB.

Už proto Knížák nechápe, proč někteří politici Rathovo jednání bagatelizují. Jako vysvětlení ho napadá jen to, že po třech měsících ve vazbě začne bývalý hejtman „měknout“ (což prý kriminalisté mají vyzkoušené) a prozradí všechny, kteří se podíleli na jeho podvodech.

Sám je přesvědčen, že Rathova zločinná činnost byla ještě mnohem širší, než bylo doposud zjištěno. Proto nechápe, jak je možné uvažovat o Rathově propuštění, když je jisté, že by okamžitě poté začal zametat stopy.

Vzhledem k tomu, jak hrubě zneužil svého postavení, by Knížák pro Ratha navrhoval minimálně dvojnásobnou trestní sazbu a doživotní zákaz působení v politice a státní správě. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…