Pravičák Tomský zmasakroval ČSSD za restituce: Hrajete na pudy spodiny

23.08.2012 14:57

Komentátor Alexander Tomský se na svém blogu na Aktuálně.cz pozastavil nad událostmi kolem církevních restitucí. Podle něj je neuvěřitelné, že demokratická strana - ČSSD - dala takový prostor nejnižším proticírkevním pudům.

Pravičák Tomský zmasakroval ČSSD za restituce: Hrajete na pudy spodiny
Foto: hns
Popisek: Církevní restituce, ilustrační koláž

Podle Tomského nemá v divoké vřavě, kterou svou nepokrytě nacionálně socialistickou plakátovou kampaní rozpoutali sociální demokraté, nejmenší naději věcná, klidná a rozumná argumentace. „Socdemokraté poškozeni úplatkářskou aférou svého hejtmana Davida Ratha (chycen in flagranti se sedmi milióny v krabici) a z nedostatku volitelného programu před krajskými volbami vsadili na české ahistorické nacionální protiřímské zaujetí. Volební manažeři prý správně odhadli, že chamtivá ruka preláta s briliantovým prstenem, co přijímá 134 restitučních miliard, bude v převážně světském prostředí českých zemí bomba.

Komentář Alexandra Tomského ZDE

„Ve veřejném prostoru zavládly zuřivé verbální emoce, osobní resentimenty, účelový historicismus i odpudivý pomlouvačný jazyk. Od převratu jsem neslyšel větší absurdity,“ žasne Tomský. Nenávistné útoky se podle něj zvrhly z 59 miliard náhrad na samotnou náboženskou víru. „Korunu všemu ovšem jako obvykle nasadil místopředseda strany, nevzdělaný Lubomír Zaorálek. Ten nesrovnává jen nesrovnatelné, ale do všeho zatáhl rovnou Husa, Bílou horu, šlechtu, Masaryka, „farskou“ slovenskou republiku a spolupráci s německými nacisty,“ píše konzervativní myslitel.

A když se církevní organizace ozvaly proti neblahým reminiscencím antiklerikálních sloganů, ozvalo se doporučení, že by měli raději mlčet a neplést se do politiky. „Vedení sociálních demokratů otrávilo veřejný prostor a na internetových stránkách komentářů teď chrlí nadávky nenávistná klaka, anonymní spodina společnosti, která cítí příležitost byť jen verbální,“ zhodnotil Tomský. A to je podle něj na celé věci nejsmutnější.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…