Klára Samková poslala slovenského politika do p*dele. Víme proč

27.08.2012 4:42

Známá advokátka Klára Samková, která nedávno ohlásila kandidaturu na prezidenta, potvrdila svoji pověst rázné ženy. Po svém se vypořádala s výrokem bývalého slovenského premiéra Jána Čarnogurského na adresu odsouzených členek skupiny Pussy Riot. Poslala ho rovnou do p*dele.

Klára Samková poslala slovenského politika do p*dele. Víme proč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Tři členky skupiny Pussy Riot, které svůj politický názor opakovaně dávaly najevo mnoha provokacemi, byly za své „vystoupení“ v moskevském pravoslavném chrámu Krista Spasitele odsouzeny na dva roky. Rozsudek v řadě západních zemí vzbudil pohoršení, přestože je podle mnoha odborníků mírný, navíc jde o vnitrostátní záležitost Ruské federace.

K rozsudku se nedávno vyjádřil i bývalý slovenský premiér Ján Čarnogurský. Ten na svém blogu nejen odsoudil hysterii, která se kolem odsouzení po světě rozhořela, ale navíc vyjádřil přesvědčení, že pokud by takový soudní proces probíhal na Slovenku, tři členky Pussy Riot by se dočkaly značně tvrdšího trestu. Podle něho by pak byly souzeny i za veřejnou soulož, kterou spolu s dalšími předvedly v moskevském biologickém muzeu před čtyřmi lety.

Mají štěstí, že nevystoupily na Slovensku…

„Některá média a někteří politici se přímo předhánějí, aby odsoudily Rusko za odsouzení skupiny Pussy Riot. Absurdnější příklad na kritiku Ruska si těžko lze představit. Vystoupení bláznivé skupiny v chrámu Krista Spasitele v Moskvě v únoru tohoto roku je samo o sobě dost špatné, ale jejich předešlé řádění dláždí cestu k vystoupení v Chrámu Krista Spasitele,“ naráží Čarnogurský na soulož v muzeu před zraky mnoha i nezletilých návštěvníků.

„Chrám Krista Spasitele je chrámem modlitby a řekněme slušného prohlížení turisty. Hopsání a nepřístojné jakože zpívání před hlavním ikonostasem chrámu je nepochybně také chuligánství. Jak by dopadly na Slovensku, standardní zemi Evropské unie? Podle našeho § 364 trestního zákona o výtržnictví by se na ně vztahovala přísnější trestní sazba, čili 6 měsíců až 3 roky. K tomu by přibyl i trestný čin hanobení národa, rasy a přesvědčení podle § 423 trestního zákona, opět v sazbě 2 až 5 let. Čili na Slovensku by za vystoupení v chrámu Krista Spasitele Pussy Riot hrozily 2 až 5 let vězení, v praxi asi tak 3 roky,“ psal dále.

Jenže na Slovensku by byly stíhány i v roce 2008 za jejich skupinový sex, ale tehdy by možná dostaly podmíněný trest, protože by šlo o jejich první odsouzení. „Jenže podmíněné odsouzení s podmínkou na 3 až 4 roky by mohlo platit ještě i v době jejich vystoupení v chrámu Krista Spasitele. V takovém případě by se podmíněné odsouzení z roku 2008 přeměnilo na nepodmíněné a k současným přibližně třem letům by jim mohl přibýt řekněme rok za vystoupení v roce 2008. Takže Pussy Riot udělaly dobře, že vystupovaly v Rusku a ne na Slovensku,“ uzavřel svůj pohled expremiér a právník Ján Čarnogurský.

Víte co? Běžte do pr…

Některá česká média přitom jeho slova z blogu poněkud překroutila. Jeden z internetových serverů informaci podal tak, že Čarnogurský pro Pussy Riot požaduje vyšší trest. Ve skutečnosti však právě vyslovil pouze to, že podle slovenských zákonů by jim hrozil zhruba dvojnásobný trest. Mimochodem i proto, že by byly souzeny i za onu veřejnou soulož, která v Rusku zůstala nepotrestána.

A právě na tuto dezinformaci reagovala i doktorka Samková, která se s expremiérem a někdejším místopředsedou československé federální vlády vypořádala dosti expresivně. Článek českého serveru nesl titulek „Slovenský expremiér Čarnogurský: Pussy Riot zaslouží přísnější trest“.

Advokátka a možná kandidátka na prezidentský úřad Klára Samková se pak na svém facebookovém profilu neudržela a Čarnogurského poslala rovnou otvoru řitního.

„Jsou chvíle, kdy nezbývá nic jiného než říci pár vřelých lidských slov. Tak já je řeknu, myslím, že i za ledaskoho jiného. Víte co, pane JUDr. Čarnogurský? Běžte do prdele…,“ vzkázala na svém facebookovém profilu Samková.

Kundí orgie

Rozsudek, jehož vyhlášení u nás živě přenášela Česká televize, odsoudil například ministr zahraničí, vicepremiér a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, šéf Zelených Ondřej Liška, nebo řada občanských aktivistů. Podle některých opačných názorů však neberou v potaz skutečné dopady činu v ruském chrámu.

Tajemník prezidenta republiky a další z možných kandidátů na prezidenta Ladislav Jakl pak ve svém článku, patrně jako první, pohled na Pussy Riot objasnil i českým překladem názvu skupiny. Jakl totiž Pussy Riot přeložil jako „Kundí orgie,“ což poměrně jasně vypovídá o jejich založení.

K případu se vyjádřil i šéf Akce D.O.S.T. a katolického Institutu svatého Josefa Michal Semín. „Proces s Pussy Riot je opravdu politický. Nikoli však v tom smyslu, jak o něm referují liberální či rusofobní média. Aktivisté Vojny a spřízněných organizací s podobnými procesy předem kalkulují a doufají, že i jejich prostřednictvím a finanční a mediální podpory ze zahraničí dosáhnou svých politických cílů. Těmi jsou zánik Ruska relativně nezávislého na „světovém společenství“ a hrdého na své tradice a spolupráce světské a duchovní moci podporující konzervativní mravní a společenské hodnoty,“ napsal konzervativec Semín.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …