Drábkův náměstek pro sociální politiku spáchal sebevraždu

27.08.2012 18:50

Jiří Král, přímý podřízený ministra Jaromíra Drábka, spáchal ve čtvrtek ve svém bytě sebevraždu. Král patřil mezi nejvýše postavené muže na ministerstvu práce a sociálních věcí a zabýval se sociální politikou.

Drábkův náměstek pro sociální politiku spáchal sebevraždu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

Král se podle informací serveru Blesk.cz oběsil, v bytě ho měl najít jeho syn. „Je to pro všechny bolestivá a nenahraditelná ztráta,“ řekl serveru ministr Drábek. Mluvčí policie Jana Rösslerová vyloučila, že by se jednalo o nešťastnou náhodu nebo vraždu. „Na místě jsme vyloučili cizí zavinění,“ sdělila. Jestli po sobě Král zanechal na místě dopis na rozloučenou, ještě není jasné. Vědělo se ale, že má dlouhodobé zdravotní problémy, kvůli kterým byl delší dobu v pracovní neschopnosti.

Smrt se přitom nevyhýbavala tento víkend ani ministerstvu životního prostředí. První náměstek ministra Tomáše Chalupy Jakub Kulíšek, který byl do funkce jmenován před rokem, zemřel o víkendu během sjezdu divoké řeky v Rakousku. Na ministerstvu se věnoval ekonomice politice životního prostředí. Bylo mu pouhých jednatřicet let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…