Občané vymýšlejí hrozné a ještě horší tresty pro Pavla Béma

28.08.2012 11:56

Slepování skartovaných dokumentů magistrátu, převádění lidí přes nebezpečné křižovatky, či propagace pěší a cyklistické dopravy v Praze. Lidem nechybí fantazie při tvorbě návrhů, jak by podle nich měl bývalý primátor hlavního města Pavel Bém odpracovat předražený tunel Blanka.

Občané vymýšlejí hrozné a ještě horší tresty pro Pavla Béma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

Bém v roce 2007 slíbil, že pokud se tunel Blanka prodraží oproti vyhlášené ceně veřejné zakázky, odpracuje 50 hodin veřejně prospěšných prací. Svou sázku prohrál, ale na výzvu, aby splnil svůj slib, mlčí.

„Podle informací magistrátu zveřejněných na začátku srpna má stát Blanka 36 miliard. To je téměř o polovinu více oproti původní ceně tunelu, kterou bývalý primátor garantoval lidem. Pavel Bém by měl konečně přiznat, že nedodržel svůj slib a Pražanům se omluvit,“ řekl Vít Masare z iniciativy Auto*Mat.

Celá tisková zpráva ZDE

Do veřejně prospěšných prací se Bém nehrne

Lidé mohou posílat své návrhy na veřejně prospěšné práce pro bývalého primátora prostřednictvím Facebooku a Twitteru, či prostřednictvím webových stránek Auto*Matu.

Příliš by Béma nešetřili. Navrhli například, aby vynášel cyklistům kola do schodů u přerušené nejdražší pražské cyklostezky ve Vysočanech, montoval v centru města najezdy a sjezdy pro kočárky na chodníky s vysokými obrubníky, či řídil dopravu na křižovatce U Bulhara.

Původně přitom Auto*Mat žádal, aby v případě, že se Blanka prodraží, vyvěsil Bém za své peníze omluvné billboardy. Ten to ale odmítl a sám raději navrhl vykonání veřejně prospěšných prací. Nyní se se ale zdráhá svůj slib splnit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…