Klausovec: Není důvod držet Ratha ve vazbě. Je to politická akce ČSSD

29.08.2012 7:03

Politika ČSSD je podle některých hlavním důvodem, proč někdejší člen této strany David Rath stále zůstává ve vazbě. Sociální demokraté se totiž panicky bojí, že jejich bývalý kolega začne vypovídat o financování strany, což by před krajskými volbami mohlo pohřbít jejich naděje na slušný výsledek.

Klausovec: Není důvod držet Ratha ve vazbě. Je to politická akce ČSSD
Foto: hns
Popisek: David Rath v cele, fotokoláž

Za propuštění Davida Ratha se přimlouvají už i exponenti politické pravice. Konkrétně komentátor a někdejší spolupracovník Václava Klause Petr Štěpánek, který na facebooku publikoval názor, že jeho neustálé zadržování navzdory neexistujícím důvodům je politicky motivované. Podle něj však vítr fouká z opačné strany politického spektra, než si většina Rathových fanoušků myslí. Hlavní zájem na jeho setrvávání za mřížemi má totiž ČSSD.

„Držení Ratha ve vazbě, když už k tomu nejsou žádné důvody, je politický čin. Politický čin ve prospěch ČSSD. Nic totiž nemůže sociálním demokratům před krajskými volbami uškodit víc, než mluvící, nedejbože zpívající, David Rath vypuštěný na svobodu,“ píše Štěpánek.

Většina Rathových sympatizantů naopak vnímá prodlužování vazby jako záludnost pravicové vlády. Například jeho otec  Ratmír Rath včera na blogu svého syna na serveru Aktuálně.cz publikoval názor, že soudce, který o jeho dalším pobytu v litoměřické věznici rozhodl, se snaží zavděčit pravicové vládě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…