Volební web knížete: Paní učitelka řekla dětem, ať na nás plivnou

29.08.2012 8:36

Karel Schwarzenberg podle posledních průzkumů v žebříčku prezidentských uchazečů spíše klesá, proto se rozhodl zahájit svou kampaň spuštěním webu volimkarla.cz a rovněž uspořádáním párty, na které u piva Schwarzenberg shromáždil své podporovatele.

Volební web knížete: Paní učitelka řekla dětem, ať na nás plivnou
Foto: Martin Kovář
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

V životopise, který na svůj volební web umístil, například vzpomíná, jak jej v roce 1948 ve Voršilské ulici na příkaz učitelky poplivala celá třída dětí. Nyní se mu v holešovickém klubu La Fabrika dostalo přívětivějšího přijetí, shromáždili se zde totiž jeho sympatizanti.

Před klubem již tradičně hlídkovali fotografové z bulváru, a tak přinesli snímky přicházejících otce a syna Svěrákových či zpěváka Davida Kollera, doprovázeného herečkou Barborou Polákovou. Viděn byl i bývalý ministr Michael Kocáb s milenkou Lejlou Abbásovou, či Ivan Havel, bratr zesnulého exprezidenta. Zpěváka Dana Bártu prý přivedla jeho přítelkyně Alžběta Plívová, jinak mluvčí TOP 09.

„Pan ministr ukázal svůj nový web, s nímž chce oslovit veřejnost, a nabídl umělcům, aby jej podpořili,“ popsala program večerní sešlosti mluvčí Plívová. Především se však prý debatovalo na pivem Schwarzenberg.

Z webu prezidentského kandidáta vyplývá, že nabídku podpořit jeho boj o Hrad již využil například režisér Jiří Menzel, který uvedl: „Pan Karel Schwarzenberg má noblesu, kterou má mít státník, ale která ostatním našim politikům chybí.“ Výtvarník David Černý se zase vyznal, že mu kníže přijde jako jediný kandidát, kterého nežene na Hrad touha po moci či duševní nemoc. Podporu mu zde vyjádřili i další lidé, od bývalé miss Heleny Houdové, po jistého toho času nezaměstnaného ekonoma.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…