Klasnová ke konci Lessyho: Jsem v šoku. Nezávislost policie v ohrožení

29.08.2012 11:27

Konec policejního prezidenta Petra Lessyho je útokem politiků na nezávislost policie, navíc o to horším, že nyní začali policisté vyšetřovat politicky citlivé kauzy. Místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová pro ParlamentníListy.cz uvedla, že je v šoku, ačkoliv již dlouho bylo známo, že ministr vnitra Kubice dlouhodobě usiluje o Lessyho odvolání.

Klasnová ke konci Lessyho: Jsem v šoku. Nezávislost policie v ohrožení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Odvolání policejního prezidenta Petra Lessyho vyvolalo poprask zejména ve Věcech veřejných, které policejního prezidenta minulý rok do funkce prosadily a vždy jej v jeho sporech s ministrem vnitra Janem Kubicem podporovaly.

Jejich názor na odvolání policejního prezidenta vyjádřila místopředsedkyně strany Kateřina Klasnová. Ta pro ParlamentníListy.cz vyjádřila obavu, že se jedná o zásah politiků do nezávislosti policie. „Je známo, že ministr vnitra Jan Kubice dlouhodobě usiloval o odvolání pana Lessyho a hledal pro to jakékoliv důvody,“ řekla Klasnová. Zvláště nešťastné je to prý v současné situaci, kdy policie konečně začala nezávisle řešit politicky citlivé kauzy.

„Jsem z toho v šoku,“ uzavřela místopředsedkyně Věcí veřejných.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp, jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…