John před diváky: Velcí zloději se bojí, proto Lessyho nahradil Langerův žabák

29.08.2012 20:27

AKTUALIZOVÁNO Policejní prezident Petr Lessy podle šéfa Věcí veřejných odešel proto, že začal odšpuntovávat klíčové a politikům nepohodlné kauzy. Nahradil ho tak ODS zcela loajální muž. A to je hrubá chyba.

John před diváky: Velcí zloději se bojí, proto Lessyho nahradil Langerův žabák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Předseda Věcí veřejných Radek John je odvoláním policejního prezidenta Petra Lessyho a jeho nahrazením Martinem Červíčkem, který je považován za muže Ivana Langera, znechucen. Prý jde o krok na politickou objednávku a snahu zahladit vyšetřování pro některé politiky nepříjemných kauz.

Koalice má strach

"Koalice se snaží si zajistit nového závislého policejního prezidenta, aby se ovlivnily některé kauzy a nebyly vyšetřeny," řekl ve středečním Hydeparku šéf Véček. "ODS tam chce mít svého člověka, Langerova člověka," dodal. "Říká se mu žabák, protože přeskákal všechny hodnosti nahoru," doplnil.

Právě tyto kritéria splňuje prý právě Červíček. Lessy byl podle něho pravý opak. Nezávislý policejní prezident, který se snažil rozkrývat i nepohodlné kauzy. A právě to bylo zřejmě důvodem jeho odchodu. Červíček je dále i blízkým přítelem poslankyně ODS Jany Černochové, což kritizuje i miliardář s politickými ambicemi Andrej Babiš.

Zloději se bojí

"Velcí zloději se bojí, bojí se toho, že se odšpuntovala policie, právě to dělal Lessy," vysvětlil v České televizi John s tím, že ministr vnitra Jan Kubice se již od začátku snažil policejního prezidenta zlikvidovat.

Podle Radka Johna byl záměr Lessyho odstavit jasný už dlouho. "Věděli jsme to všichni, že tato snaha bude," řekl v České televizi. Zadání premiéra bylo podle něho jasné. "Zničte Lessyho."

Jeho snahy budou podle Johna brzy smeteny ze stolu. "Ještě dvě, tři kauzy budou policií objasněny. Pak to pozvolna usne," prorokuje šéf VV.

Právě člen jeho strany, Vít Bárta, je třeba podle amerického novináře Erika Besta tím, kdo za odvoláním Lessyho stojí. Prý se jedná o mstu vládních politiků, kteří chtějí po Bártovi dupat. 

Bárta jako Jánošík. Nevzal si ani korunu

John Bártu hájí. "Bárta doplatil na rčení pro dobrotu na žebrotu. Ze státní správy si nevzal jednu jedinou korunu, je to charitativní člověk, všechno neustále rozdává," hájí Bártu John s tím, že byl z korupce obviněn nespravedlivě.

V České televizi se šéf Věcí veřejných opřel také do ministra financí, Miroslava Kalouska (TOP 09). " Kalousek je proslulý tím, že se stará o své lidi. Má síť těch loajálních a dosazuje je do státních podniků," řekl v Hydeparku John. Jako příklad uvedl třeba dozorčí radu ČEZu.

John v pořadu také zmínil, že nejen on a další politici, ale i běžní občané jsou chováním Kubiceho, Nečase a dalších znechuceni. "Popudilo to celý národ, lidé jsou blízko výbuchu," uzavřel John.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…