Pavel Bém poprvé o tajené schůzce s Nečasem

03.09.2012 7:13

V minulém týdnu bulvár přinesl fotografie bývalé hvězdy ODS Pavla Béma (toho času nezařazeného poslance), mířícího na Úřad vlády za premiérem Nečasem. Nyní se objevují informace, že kromě očekávaného jednání o podpoře klíčových zákonů, pro které vláda potřebuje každý hlas, se bavili rovněž o možnosti návratu někdejšího pražského primátora do ODS.

Pavel Bém poprvé o tajené schůzce s Nečasem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

Informaci přinesl server Česká pozice. Podle ní se ve Strakově akademii jednalo i o možnosti Bémova hladkého návratu do ODS. Někdejší první místopředseda strany prý celou věc jednoznačně spojil se svou podporou zvýšení DPH a církevních restitucí.

„S dovolením nepovažuji za etické o obsahu důvěrného rozhovoru hovořit s médii,“ řekl serveru sám Bém. Návrat do ODS je podle něj logický, neboť když v březnu stranu opouštěl (po zveřejnění jeho skandálních telefonátů s podnikatelem Romanem Janouškem), požádal o přerušení členství na šest měsíců. Tato lhůta během několika týdnů vyprší."Nejsem v žádné věci ani stíhán, ani obžalován, a tak těžko může někdo žádat o mé vydání," vysvětluje, že se cítí očištěn a proto mu přijde logické, že se uchází o návrat do strany.

Server připomíná, že vstřícnost k Bémovi, ale i jeho někdejším spojencům z pražské ODS Borisi Šťastnému či Davidu Vodrážkovi, stál i za opatrnou podporou Nečasova spojence Bohuslava Svobody v kauze pražského Dopravního podniku. 

"Ani církevní restituce ani zvyšování daní se mi nelíbí a nepovažuji je za správný krok k ozdravení české ekonomiky či nastolení spravedlivějšího právního řádu," říká o vládních předlohách, se kterými kabinet premiéra Nečase spojuje svou existenci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…