Vít Bárta ODSákům: Nečas vám lhal

03.09.2012 11:02

Poslanec VV Vít Bárta nařkl premiéra Petra Nečase (ODS), že lhal o složené daňové kvótě. Prozradil ho prý ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), který v neděli v Otázkách Václava Moravce (OVM) řekl, že příští rok tato kvóta vzroste na 35,5 procenta. Předseda ODS má v úterý na poslaneckém klubu strany co vysvětlovat.

Vít Bárta ODSákům: Nečas vám lhal
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

V ODS je skupina poslanců kolem Petra Tluchoře, kteří jsou proti zvýšení daně z přidané hodnoty v rámci takzvaného konsolidačního balíčku. Nečas proto s velkým úsilím přesvědčoval poslanecký klub, že celková daňová kvóta při schválení balíčku určitě klesne.

Celý text Víta Bárty ZDE

Kalousek zadělal Nečasovi na průšvih. Prozradil, že kvóta stoupne

Složená daňová kvóta by ale podle Miroslava Kalouska měla stoupnout o jedno procento na 35,5 procenta.

„První kolo výměny nazorů, zda mluví pravdu Kalousek či Nečas, bude zítra na poslaneckém klubu ODS. Zde se ukáže, zda v ODS funguje pohádka Císařovy nové šaty, či naopak se na klubu pojmenuje a odhalí lhaní pana předsedy,“ prohlásil Bárta.

Složená daňová kvóta je podíl daní včetně cla a povinných příspěvků na sociální zabezpečení a veřejné zdravotní pojištění na hrubém domácím produktu.

Ministerstvo počítá s růstem. Odbory předpovídají recesi

Ministerstvo financí počítá na příští rok s růstem ekonomiky o jedno procento, růstem jednoduché i složené daňové kvóty, růstem platů státních zaměstnanců i vyšším počtem zaměstnanců státní správy.

S tím ale nesouhlasí předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil. V televizní debatě, kde byl také ministr Kalousek, řekl, že odbory počítají s poklesem ekonomiky o 1 až 1,5 procenta. Jedná se tedy o předpoklad další recese.

Kalouskův resort chce na dani z přidané hodnoty příští rok vybrat 214 miliard korun. Kritici ale poukazují na to, že stát v letošním roce nevybral na DPH tolik, kolik si naplánoval.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…