Komunisté: Krmí lidi Rathem, aby si nevšimli, že není na chleba

04.09.2012 13:51

Komunistická strana před zahájením první poprázdninové schůze Poslanecké sněmovny zkritizovala vládu za téměř všechny návrhy, které by na této schůzi měly být projednány. Zvýšení DPH, miliardy pro církve a další věci by podle nich měly být odmítnuty. Jedná se o věci, které koaliční strany před volbami neslibovaly, a tedy o nelegitimní návrhy.

Komunisté: Krmí lidi Rathem, aby si nevšimli, že není na chleba
Foto: Filip Jandourek
Popisek: KSČM si o víkendu v Liberci volila vedení strany.

V koalici to podle předsedy strany Vojtěcha Filipa vře, protože poslanci se chovají nelegitimně a porušují sliby, které slíbili voličům ve svých programech.

K projednávání církevních restitucí Filip řekl, že komunističtí poslanci budou požadovat, aby tento bod nebyl projednáván. „KSČM respektuje ústavu a proto bude nucena navrhnout přerušení jednání,“ uvedl s tím, že v Petičním výboru Sněmovny má nárok být projednána petice s více než 10 000 podpisů a takové jsou nyní podle Filipa minimálně dvě.

Následně se předseda poslaneckého klubu Pavel Kováčik pozastavil nad neustálým omíláním aféry poslance Davida Ratha, jehož vydání k trestnímu stíhání má být touto schůzí rovněž projednáváno. Ačkoliv je podle Kováčika nezbytné se věnovat tomuto skandálu i problematice korupce obecně, má pocit, že prohřešky opozičního poslance jsou cíleně rozdmýchávány, aby zakryly skutečné problémy lidí. „Lidé se mají nakrmit Rathovou aférou a zapomenout na to, že jim dochází chleba,“ myslí si předseda komunistické frakce.

Zvýšení DPH je podle komunistického místopředsedy Jiřího Dolejše naprosto nesmyslné, asociální a navíc poškozuje i podnikatele a další výrobce. „To dělá vláda, která si říká podnikatelská,“ upozorňuje ekonomický expert KSČM. Několik miliard, které chce ministr financí Kalousek díky tomu vybrat, navíc státní rozpočet určitě nezachrání.

Škoda vzniklá nepřijetím tohoto zákona rozhodně není zásadní. Naopak přijetí by ještě ztížilo ekonomický růst, který vládě radí i experti z NERV. "Radí, radí, ale neporadí,“ uzavřel zklamaně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…