Jste ministr chudoby, zakřičel na Drábka řečník Zaorálek

05.09.2012 12:26

Ministr Jaromír Drábek prý nemá srdce, kašle na lidi a spíš než ministrem práce je ministrem chudoby. To vše na něj v emotivním vystoupení od řečnického pultíku poslanecké sněmovny vychrlil sociální demokrat Lubomír Zaorálek. Vyprovokovala ho slova ministra Drábka o těžkém srdci, se kterým prý snižuje valorizaci důchodů.

Jste ministr chudoby, zakřičel na Drábka řečník Zaorálek
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Lubomír Zaorálek

Po úmorném schvalování programu Poslanecká sněmovna začala projednávat první body své zářijové schůze. Před polednem došlo na první z návrhů, které sněmovně vrátil levicový Senát. Konkrétně na zákon o důchodovém pojištění, který byl opozicí silně kritizován.Tento návrh omezoval valorizace důchodů.

Ministr Drábek ve sněmovně řekl, že návrh předkládá s těžkým srdcem. Jenže místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek jej poté ve svém diskusním příspěvku okřikl: „Já na Vaše těžké srdce nevěřím.“ Podle Zaorálka se jednalo ze strany ministra o pouhý bonmot, aby se neřeklo, když už je tím ministrem sociálních věcí.

„Ne, Vy nejste ministr práce a sociálních věcí, Vy jste ministr chudoby“, vzkázal Drábkovi vzápětí. Podle něj ministr po svém nástupu rozbil vše, co v této zemi fungovalo, drželo společnost pohromadě a mohlo právě v době krize přispět k tomu, aby se lidé nepropadali do chudoby.

Poté Drábkovi stejně rozhořčeným tónem vytkl, že se vůbec nezajímá o to, kolik lidí upadá do chudoby a jaké dopady mají jeho návrhy. „Vy si ani nepřečtete statistiku, kam ta Vaše politika vede,“ uzavřel svůj výstup proti ministru práce.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…