Rath vyzval lid: Nebuďte mečící stádo, které jde tupě za ovčákem Kalouskem

07.09.2012 10:36

Zadržený poslanec David Rath se opět podíval do Poslanecké sněmovny, která má rozhodovat o jeho vydání k trestnímu stíhání. Před plénem mluví z pozice obviněného již podruhé. Vyšetřovatelé poslance požádali o Rathovo vydání k projednání dalších trestných činů, souvisejících s výkonem funkce středočeského hejtmana. V projevu se pustil i do Nečasovy vlády, která podle něj všechny tyto věci způsobila.

Rath vyzval lid: Nebuďte mečící stádo, které jde tupě za ovčákem Kalouskem
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath ve sněmovně žádá vydat k trestnímu stíhání

 „Vláda neumí nic, jen brát lidem peníze. A hlavně vzala lidem naději, že když se budou snažit, tak bude lépe,“ zkritizoval kabinet. Vláda podle něj lidi deptá tak, jako jeho deptá kriminál. Proto této vládě nebude pomáhat tím, že by poškozoval ČSSD.

„Občané, vy víte, jak Kubice pracuje,“ obrátil se k televizním divákům. „Je to stále stejný scénář. Nestačí nadávat proti vládě. Za pár týdnů máte šanci. Jděte k volbám a pošlete Nečasovi, Kalouskovi a Kubicemu jasný vzkaz tím, že budete hlasovat proti vládě."

Jinak prý lidé budou v ještě větší beznaději. „Budou jak bečící stádo za ovčákem Kalouskem, který jen pořád říká, že bude hůř.“ V litoměřické vazbě prý slyšel vtip: Kalousek přinese dva papíry. Na jednom je, co všechno se zdraží, aby se lidé měli lépe. A na druhém je seznam těch, kteří se mají lépe.  

Kampaň, která proti němu probíhá v médiích, prý připomíná hon Rudého práva na Václava Havla v osmdesátých letech. „Tam se taky psalo, co je zač, jak je bohatý, jak ho vychovávali v bavlnce, jak se jeho dědeček kamarádil s náckama, atd.“ Vyobrazení jeho osobnosti je podle něj na stejné úrovni. „Komu to slouží? Vládě a policejním plukovníkům,“ myslí si Rath.

Při mediální masáži, která připomíná nejhorší tradice z protektorátu a padesátých let, si váží všech, kteří jej přesto podporují.

Rath prý počítá s tím, že toho parlamentní vystoupení bylo za současné vlády jeho poslední, protože je třeba ho držet ve vazbě.

„Všem to natřem. Nečasovi, Kalouskovi, Kubicemu, všem," vyjádřil však před poslanci naději.

Téma Rath ve sněmovně
 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…