Nervózní exministr. Na večírek přišel novinář a ptal se na boj v ODS

08.09.2012 11:57

REPORTÁŽ Pospíšil je dobrý lídr, běžte za ním. Jednou tady bude prezidentem. Takhle rozhodně hovořila o svém kamarádovi mecenáška umění Meda Mládková. Stalo se na facebookovém setkání přátel exministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila v Plzni. Ten byl očividně nesvůj, že se na večírek dostavily i ParlamentníListy.cz.

Nervózní exministr. Na večírek přišel novinář a ptal se na boj v ODS
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil se setkal se svými příznivci z facebooku. Pozdravil se i s mecenáškou umění Medou Mládkovou

„Ti naši lídři ze strany jsou buď dost hoch anebo až moc lidový. Nic mezi,“ pousmál se člen jedné z pražských poboček ODS Karel Peka. Kavárna Měšťanské besedy v Plzni, kam exministr spravedlnosti a oblíbený politik Jiří Pospíšil svolal setkání se svými fecebookovými přáteli, opravdu není žádná lidovka. Naopak. Luxusní interiér, na stěnách fresky.

Další reportáže ZDE

Neopakovat Orlovou!

„Politika se dá dělat i slušně.“ Jen plakát s tímto sloganem ukazoval, do kterých dveří vejít. Po dvaceti minutách čekání předstoupil primátor Plzně Martin Baxa a osazenstvu sálu sdělil, že se Pospíšil zdržel na jednání v Poslanecké sněmově a všem se omlouvá. O pár minut později ale už kandidát na hejtmana Plzeňského kraje Jiří Pospíšil dorazil a sklidil mírný potlesk. „V Orlové nedávno jedna žena svolala párty přes Facebook a její přátelé z této sociální sítě jí zdemolovali domek. Pak dokonce zaútočili i na policii. Snad náš večírek takhle nedopadne. Doufám, že si příjemně popovídáme a nezdemolujeme to tu,“ zavtipkoval na začátek.

Nicméně lidé sedící v kavárně opravdu nevypadali na divoké teenagery, šlo spíše o honoraci Plzně a ODS. Bylo jich na třicet. Ač to prý neplánovali, do Plzně exministra doprovodila sběratelka a mecenáška umění, která v Praze zrekonstruovala Sovovy mlýny a udělala z nich galerii, Meda Mládková. Prý na Facebooku není a chtěla vidět, jak podobná setkání postmoderních debatérů vypadají v reálu. K mání bylo víno a malé občerstvení. „Pokud strana přežije, tak tito mladí udělají velkou kariéru,“ vyjmenoval Pospíšil několik mladých tváří ODS. Jeden straník se prý dostavil až z Prostějova.

Nečas je vyškolený

„Nechci tady dělat rozhovor. To je soukromá akce. Neberte to ve zlém,“ sdělil ParlamentnímListům.cz Pospíšil. Z toho, že se v sále nachází novinář, byl očividně rozladěn. Nicméně šlo také o kamaráda ze sítě Facebook, takže podmínka pro přístup do kavárny byla splněna. „Nejradši bych, aby o tomhle setkání článek nevyšel, ale co mám dělat. Budeme se muset umravnit,“ dodal už klidněji. Následně všichni poblahopřáli paní Medě Mládkové. Právě oslavuje narozeniny. Je jí totiž třiadevadesát let a pořád vypadá báječně. A její recept na dobrý vzhled? Být dobrým člověkem a občas k tomu přikousnout čokoládu.

„V Praze máte vyškolené lidi jako je třeba Nečas. Nicméně Jiří Pospíšil je opravdu vzdělaný. Jsem přesvědčená o tom, že jednou bude prezidentem,“ sdělila Mládková. Nechtěně tak rýpla do už tak křehkého vztahu. Ostatně Nečas si nedávno šťouchl do Pospíšila, když řekl, že post hejtmana není manažersky tak obtížný jako ten ministerský. „Možná to bylo tím, že jsme si lidsky úplně nesedli,“ okomentoval diplomaticky na internetových stránkách ODS napětí mezi politiky Pospíšil.

Paní Mládková se pak vyznala z lásky k manželovi, zesnulému Janu Viktoru Mládkovi, a umění. „Už tři roky ho pozoruji. Máte v něm báječného vůdce, jděte za ním,“ dodala ještě na adresu Pospíšila, s nímž se prý společně stará o pejska, a zopakovala, že by měl být v budoucnu prezidentem. „Mně stačí, že jsem prezidentem vaší nadace, paní Medo,“ skromně na to exministr spravedlnosti. Průběhem večera za doprovodu tria kytara, klávesy, buben se nic výstředního, jako v Orlové, nestalo. Někdo rozflákal skleničku, ale střepy přinášejí štěstí.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…