Českou televizi má vytrestat Operace Piča

10.09.2012 12:53

Pirátská strana má za to, že se stala obětí cenzury České televize, když byla z jejího webu stažena zpráva o studentských volbách, které tato strana vyhrála. Rozhodla se proto bránit – vyzývá příznivce, aby se vydali před budovu ČT a nakreslili tam křídou všem známý znak.

Českou televizi má vytrestat Operace Piča
Foto: Hans Štembera
Popisek: Expředseda České pirátské strany Ivan Bartoš

"Pirátské noviny oznamují Operaci Piča. Bežte před vrátnici ČT na Kavčích horách a křídou na chodník nebo na schody nakreslete tu největší píču co zvládnete. Svůj výtvor vyfoťte a sdílejte po Internetu. Operace potrvá dokud se v České televizi neprobudí sebereflexe,” píše se na webu strany.

Zpráva prý neodpovídala kodexu ČT

Piráti mají za to, že ČT je diskriminuje dlouhodobě – např. už při loňských studentských volbách prý byly výsledky zveřejněny záměrně špatně. Televize se brání tím, že v době před krajskými a senátními volbami zpráva neodpovídala etickému kodexu. Piráti mají za to, že ČT letošní reportáž o výsledcích studentských voleb stáhla proto, aby stranu poškodila.

"Mysleli jsme si, že to prostor pro mediální manipulace značně zúží. Opak byl ovšem pravdou. Pokud jsme něco podstatného neminuli, tak ČT v žádné ze svých zpravodajských relacích o studentských volbách vůbec neinformovala. Podotýkám, že studentských voleb se účastnilo přes 22 000 středoškoláků. Jako třešničku na dortu potom smazala ze svého webu článek, který o studentských volbách informoval," píše se na webu strany.

Na Facebooku ale lidé nápad spíše kritizují. „Tato operace se mi zdá jaksi nadrámec slušného chování a spíš odradí fanoušky a voliče Pirátů. Navíc dáváte čt do rukou zbraň. Adekvátnější boj by byl přes všechna média, která nemá v rukou čt. A to by byla důstojnější síla,“ napsala například Martina Levinas. Její příspěvek odpovídá téměř všem názorům.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…