Kandidát na hejtmana za ODS: Tluchoř, Dalík a Topolánek, ti zničili stranu

10.09.2012 12:37

V rozhovoru pro server Česká pozice se kandidát na hejtmana ve Středočeském kraji Raduan Nwelati (ODS) ostře vymezil proti poslanci Petru Tluchořovi, ale také proti bývalému vedení strany – Mirku Topolánkovi a jeho kamarádovi a lobbistovi Marku Dalíkovi.

Kandidát na hejtmana za ODS: Tluchoř, Dalík a Topolánek, ti zničili stranu
Foto: ddm-mb.cz
Popisek: Mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati

ODS si tento rozhovor pověsila i na své oficiální webové stránky. Nwelati dlouhodobě podporuje premiéra Petra Nečase, který je podle něj jediným předsedou vlády, který se snaží něco dělat s korupcí.

Jsme v koalici, ustupovat musíme

„Nejdříve k Petru Tluchořovi. Jeho osobu nebudu komentovat, protože by se mu to nelíbilo. Tyto věci jsem zvyklý si říkat z očí do očí, a ne přes média. Petr Tluchoř byl v době Topolánka třetí muž ODS. První byl Topolánek, druhý Dalík a třetí tehdejší předseda poslaneckého klubu. Ztráta vlivu, který tehdy měl a o nějž přišel, se mu zřejmě nelíbí. Asi se mu nelíbí i to, že Nečas se snaží ODS změnit,“ komentuje Nwelati rebelii, která v poslaneckém klubu ODS vznikla poté, co někteří členové odmítli hlasovat pro nový daňový balíček.

Dobu, kdy Topolánek vedl stranu, považuje kandidát na středočeského hejtmana za nejhorší období strany. A Tluchoř byl prý jeho pravá ruka. Přesto ale Nwelati odmítá, že by ODS ustoupila od svých demokratických principů a vyhazovala členy s jinými názory – proto je podle něj správné, že poslanci mají právo se vyjádřit. Neměli by ale podle něj zapomínat, že jsou v koalici.

„Má ODS ve vládě 51 procent hlasů? Nemá. Musí vládnout s koaličními partnery. Když si dám na misku vah, jestli vyjednávat s koaličními partnery anebo předat vládu socialistům s komunisty a Věcmi veřejnými, tak jsem pro ústupky Miroslavu Kalouskovi, který si zvýšení daní přeje. Osobně jsem ale proti zvyšování daní,“ uznává Nwelati.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…