Poslanec ODS zavalí Kalouska nápady: Otvírá se mi nůž v kapse...

11.09.2012 6:54

Šestice občanskodemokratických rebelů kolem Petra Tluchoře je připravena jednat ohledně svých požadavků a premiérem a předsedou strany Petrem Nečasem. Navíc to vypadá, že by v některých ohledech mohli rebelové ustoupit. Přece jen je trvání dohody na rok lepší, než na původní tři, míní jejich neformální lídr Tluchoř.

Poslanec ODS zavalí Kalouska nápady: Otvírá se mi nůž v kapse...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

Lídr rebelů v ODS Petr Tluchoř v pondělí v médiích pronesl, že by mohli s daňovým balíčkem souhlasit, pokud by platil místo původních tří let pouze jeden rok. Pro Právo však tenhle výrok později dementoval. „Takto jsem to nikdy neřekl. Je pravda, že čas je jedním z parametrů, o kterém se dá jednat,“ sdělil novinám s tím, že je přece jen pravda, že když se udělá nějaká dohoda, je lepší, když něco funguje rok a ne tři.

Konkrétní požadavky ale skupina kolem Petra Tluchoře teprve připravuje. „Naším primárním zájmem je šetřit na výdajové stránce. Je třeba se vrátit k systémovým změnám,“ řekl Tluchoř.

Nůž v kapse

Svoje kroky by údajně mohl řešit i ministrem financí Miroslavem Kalouskem. Ten však minulý týden v rozhovoru pro Právo pronesl, že o nějaké jednání nemá s rebely zájem. ODS by si problém měla vyřešit sama, řekl ministr.

Poslanec Boris Šťastný, ačkoliv je odpůrcem druhé daňové sazby pro vysokopříjmové skupiny, nicméně ruku pro DPH zvedl, zase hodlá ministrovi financí posílat podněty, kde by se dalo ušetřit. „Každý den mu pošlu jeden návrh. Pro dnešní den jsem přišel s nápadem, aby vláda redukovala výdaje na reklamu státu prostřednictvím ministerstev, státních úřadů a podniků se státní účastí,“ míní pro noviny a dodává, že se na reklamě utratí víc než miliarda korun ročně

.

„Otevírá se mi nůž v kapse, když v rádiu slyším reklamu na les. Jako by lidé nevěděli, kam mají jít na houby,“ míní Šťastný s tím, že kdyby se tyto výdaje redukovaly na polovinu, ušetřili bychom půl miliardy, což je srovnatelné s výnosem z milionářské daně.

S dalším návrhem, tentokrát však nesměřující na šetření, přicházejí krajští lídři kandidátek ODS. Těm se rebelie nelíbí, a tak poslali výzvu, aby nevyhrocovali situaci a nepotápěli stranu v kampani. Ani ta však mezi všechny členy největší tuzemské strany nevyvolala jednotu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…