ČSSD k otravě alkoholem: Jako v Rusku, hodně daleko od Moskvy

11.09.2012 15:51

Sociální demokraté v čele s místopředsedou Lubomírem Zaorálkem na tiskové konferenci zkritizovali vládu nejen za neřešení problému otrav metylalkoholem, ale také ministryni kultury Alenu Hanákovou za odvolání ředitele Národního divadla či premiéra Petra Nečase, který prý nedokáže jasně určit směr české zahraniční politiky.

ČSSD k otravě alkoholem: Jako v Rusku, hodně daleko od Moskvy
Foto: ČSSD
Popisek: Stínový ministr zahraničních věc za ČSSD Lubomír Zaorálek

„Nedokázala zdůvodnit ve sněmovně církevní restituce a my jsme svědky toho, že nedokáže zdůvodnit ani odvolání ředitele Národního divadla,“ komentoval Zaorálek Hanákovou. „Jazyk, který používá ona i její náměstek, je komický,“ myslí si. „Ona prostě do té funkce nepatří,“ shrnul místopředseda ČSSD.

V této zemi se žije špatně

Dále se Zaorálek vyjádřil k výrokům premiéra Petra Nečase proti podpoře dalajlámismu i Pussy Riot. „Stydím se za to, že v této zemi byl jeden člověk odsouzen za to, že namaloval tykadla na plakáty politiků,“ prohlásil místopředseda ČSSD. „V takové zemi se žije špatně,“ dodal.

Podle Zaorálka se Nečas podbízel velkým státům, prezidentu Václavu Klausovi nebo byznysmenům. „na všechno máme dva názory. To je směšné,“ myslí si Zaorálek. „Bylo by dobré, kdyby pan premiér dokázal tyto země navštívit,“ zkritizoval Nečase s tím, že české instituce v zahraniční politice selhaly.

Stínový ministr financí za ČSSD Jan Mládek připomněl problémy s otravami metylalkoholem. „Nečekal jsem, že se moje země za mého života propadne někam o šedesát let zpátky,“ řekl. „Jde o selhání státu, který nekonal,“ konstatoval Mládek. Připomněl, že ani v Rusku se takové věci nedějí, maximálně někde hodně daleko od Moskvy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…