Prezidentský kandidát ODS zdárně odrazil útok čtenáře

13.09.2012 11:14

Prezidentský kandidát občanských demokratů Přemysl Sobotka odpovídal čtenářům ParlamentníchListů.cz na jejich otázky. Nevyhýbal se ani odpovědím na útočné dotazy.

Prezidentský kandidát ODS zdárně odrazil útok čtenáře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přemysl Sobotka ve své kanceláři

První dotaz byl položen v souvislosti s událostmi, které se staly 11. září 2011. Čtenáře pod přezdívkou "hopik" zajímá, jaký je Sobotkův názor na islám. A jak vnímá rozdíl mezi termíny islám a islamismus.

"Hrozbou jsou militantní a extrémní odnože, které ovšem jsou hrozbou i pro samotný umírněný islám. Islám sám o sobě není hrozbou a svobodná demokratická společnost by měla být tolerantní," vysvětlil svoje stanovisko Sobotka.

Sobotka se nevyhýbá odpovědi

Další čtenář byl ve svém dotazu útočný. Nařkl politika z toho, že před hlasováním o Evropském stabilizačním mechanismu (ESM) ani netušil, o co se vlastně jedná. "Dnes již to víte? Víte, co znamená dle ústavy termín vlastizrada?" zeptal se kousavě čtenář.

Sobotka se však nezalekl a i na tyto otázky se pokusil odpovědět. "Mýlíte se a překvapuje mě jistota, s jakou tvrdíte něco, co nemůžete znát. A k vlastizradě. Samozřejmě, že vím, co ten termín znamená," odvětil Přemysl Sobotka.

reklama

autor: adr

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…