Vít Bárta odhalil rozsah krize a svěřil, co by tesal do kamene

14.09.2012 10:32

Poslanec a vlivný muž Věcí veřejných Vít Bárta se na svém blogu zamyslel nad úpadkem západní civilizace, navíc v Česku okořeněném nekompetentností vlády. Pak se svěřil se svým oblíbeným citátem od Martina Luthera Kinga a doporučil, aby byl vytesán na všechny vládní budovy.

Vít Bárta odhalil rozsah krize a svěřil, co by tesal do kamene
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

„Můžeme se tomu radovat nebo nad tím bědovat, objektivním faktem našeho každodenního života však jsou peníze, ekonomika a zaměstnanost,“ uvádí Bárta svou úvahu. Právě díky tomu prý dokázali naši předkové vytvořit vyspělou civilizaci. Fatální selhání systému a elit nás nyní přivedlo do kritické situace, kdy stojíme nad propastí nové ekonomické krize, a široká veřejnost si to nejspíš neuvědomuje.

Celý článek ZDE

Ačkoliv se nás všichni snaží uklidňovat, stahují se nad našimi hlavami prý stejná mračna, jako v předvečer kolapsu v roce 2008. V USA centrální banka horečně tiskne dolary, tempem až 40 miliard měsíčně. V Evropské unii od vypuknutí krize uspořádali už více než dvacet vrcholných summitů k záchraně eurozóny, jenže „svými scestnými a někdy až totalitními praktikami zatím dosáhli pouze a jenom prohloubení a prodloužení krize.“

A u nás prý do toho všeho stojí v čele země krátkozraká, nekoncepční a nemorální vláda. „Místo kriticky nezbytných reforem, zvýšení konkurenceschopnosti české ekonomiky a přesměrování jejího exportu na východ k rostoucím ekonomikám jsme dnes spíše svědky prostého a každodenního oportunismu, klientelismu a korupce našich národních a regionálních elit,“ odhaluje poslanec.

V této kritické době, kdy na vlásku visí blahobyt mnoha generací našich občanů, a možná i osud celé naší západní civilizace, se prý Bárta obrací k myšlence Martina Luthera Kinga: „Na světě není nic nebezpečnějšího než upřímná ignorace a vědomá hloupost.“ Vytesal by ji prý na vchod každé vládní instituce v naší zemi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…