Radek John dramaticky vystoupil na téma poprava Petra Lessyho

18.09.2012 18:00

Radek John na tiskové konferenci dramaticky promluvil o odstranění policejního prezidenta Petra Lessyho, kterou označil jako popravu. A není prý těžké si domyslet, kdo na tuto popravu tlačil.

Radek John dramaticky vystoupil na téma poprava Petra Lessyho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věci veřejné představily své kandidáty do Senátu

Langerovi lidé ve vedení policie podle něj zohýbali veškerá procesní pravidla. Zasadila se o něj Generální inspekce bezpečnostních sborů, které vládne „Langerův člověk“ Jiří Bílek. „Vyšetřovatelé GIBS se za ním rozjeli na severní Moravu, kde byl na dovolené,“ popsal maximální snahy o urychlení procesu. Langerovi lidé na ministerstvu měli od GIBS informace a během několika minut jej vyhodili od policie.

„Bylo třeba oddělit policejní hlavu od těla,“ pronesl dramaticky John. „Tito lidé společnou rukou popravili Lessyho způsobem, který nemá v historii policie obdoby.“

Politici podle něj tlačili na popravu policisty, který po dvaceti letech dokázal rozhýbat vyšetřování politických kauz. „Popravčí sekyru drželi v ruce dva Langerovi muži - Jiří Bílek a Petr Fiedler. Mělo to odstrašit všechny policisty, kteří by se chtěli politikům vzpírat,“ zrekapituloval předseda Věcí veřejných.

Nasekali při tom prý tolik procesních chyb, že se Petr Lessy velmi pravděpodobně očistí a vrátí do čela policie. Nové vedení policie však má podle něj do té doby čas odstraňovat vzpurné policejní velitele.

„Politikům to jednou prošlo, národ se nevzbouřil. Takže to můžou kdykoliv opakovat,“ varoval předseda VV. Vládě podle něj neobyčejně přišla vhod kauza metanolových otrav a lihové mafie, díky které veřejnost zapomněla na toto ovládnutí policie.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …