Nečtěte, pokud fandíte pravici. Z tohoto celostátního průzkumu vám bude zle

20.09.2012 13:44

Nejnovější volební model společnosti CVVM nepotěší TOP 09. Strana se v něm propadla na své historické minimum a téměř se na ně dotáhli lidovci. Vedle vedoucí trojice sociálních demokratů, komunistů a občanských demokratů a této dvojice by se do parlamentu žádná jiná strana nedostala. Po průzkumech dalších agentur je to další průzkum, ze kterého voličům pravice může být zle.

Nečtěte, pokud fandíte pravici. Z tohoto celostátního průzkumu vám bude zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„TOP 09 ztrácí popularitu kvůli tomu, že se vládní kroky symbolizované jejími ministry bezprostředně prolínají do života lidí: Miroslav Kalousek vede finance a neúprosně zvyšuje DPH, Jaromír Drábek rozčiluje voliče závislé na různé formě podpory či dávek a úřad ministra zdravotnictví Leoše Hegera patří k nejostřelovanějším vládním pozicím vůbec,“ napsal o tom server IDNES.cz.

Celý průzkum ZDE

Podle volebního modelu jednoznačně vede ČSSD, která by získala 31,5 procenta. Na druhém místě těsně skončili komunisté s 21 procenty, ODS by těsně za nimi skončila s 20,5 procenty. S velkým odstupem následuje TOP 09 s 8,5 procenty a poslední sněmovní stranou by byla KDU-ČSL s 6 procenty.

Pod čarou umožňující vstup do sněmovny následuje Strana práv občanů - zemanovci s 3 procenty a Zelení  s 1,5. Další strany se pohybují kolem 1 procenta.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…