Pavel Bém přišel na zastupitelstvo Prahy a jeho řeč nevydržel náměstek z TOP 09

20.09.2012 14:36

Bývalý pražský primátor Pavel Bém po dlouhé době dorazil na jednání zastupitelstva hlavního města a vzbouřil atmosféru, když kritizoval současné vedení města za způsob hospodaření. Podle něj se radní a primátor Svoboda nevěnují rozvoji města, ale spíše mediálnímu zviditelňování kritikou předchozího vedení města.

Pavel Bém přišel na zastupitelstvo Prahy a jeho řeč nevydržel náměstek z TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

V rozpravě k bodu, ve kterém primátor informoval zastupitele o hospodaření města v prvním pololetí, Bém podle serveru Lidovky.cz zkritizoval město za to, že předpokládané investiční výdaje naplnilo pouze z 19 procent. Rovněž se mu nezdály provedené změny v jízdních řádech MHD, nebo to, že chce hlavní město v příštím roce umořit splatný dluh novou emisí dluhopisů.

„I já jsem přebíral v roce 2002 dopravní podnik s vnitřním dluhem, byly povodně. Navzdory této realitě jsme byli schopni nastavit hospodaření s vyrovnaným rozpočtem a splácet své dluhy,“ připomněl své zásluhy.

To nevydržel náměstek primátora Tomáš Hudeček z TOP 09, který právě řídil schůzi. Připomněl bývalému primátorovi, že právě za jeho vlády rozhodlo vedení města o nevýhodném kontraktu na dodávku nových tramvají, nebo o nevýhodném pronájmu Škodova paláce.

„Dovolil bych si, pane poslanče připomenout, že toto zasedání nesnímá televize ČT24, ale internetová televize, kterou sledují zaměstnanci magistrátu, a věřte mi, že ti jsou rádi, že tam už vás nemusí vidět,“ poznamenal Hudeček směrem k Bémovi. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…