Server: Kalousek mluvil o záchodech, aby se mlčelo o tomhle...

27.09.2012 10:20

Na serveru Britské listy se komentátor Karel Dolejší pozastavil nad tím, proč ministr financí Miroslav Kalousek ve středu ve sněmovně odvedl řeč od metanolových otrav ke sporu, kdo je schopen trefit na toaletu. Podle něj to dokazuje, že ministr nemá zájem rozkrývat lihovou mafii a spokojil se s tím, že policie veřejnosti předhodila dva zoufalce.

Server: Kalousek mluvil o záchodech, aby se mlčelo o tomhle...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta s Radkem Johnem ve sněmovně

Když Radek John včera ve sněmovně připomněl, že metanolová aféra má příliš velké rozměry, než aby ji mohli způsobit dva nováčci míchající kanystry, reagoval ministr financí Miroslav Kalousek osobní invektivou, která způsobila, že místo imunity lihové mafie teď všichni rozebírají, kdo je či není schopen najít toaletu.

Na vystoupení Radka Johna, který ministrovi vyčítal nedostatečný zájem, Kalousek odpověděl, že toto není pořad Na vlastní oči (jehož byl John dlouhé roky protagonistou) a vytkl mu, že má o věci povrchní novinářské představy. Následovala verbální přestřelka, ve které Kalousek řekl, že John na Ministerstvu vnitra "sotva trefil na záchod" a úřad za něj řídil zákulisní lídr Věcí veřejných Vít Bárta. Na to John zaregoval, že Kalouskova slova jsou sprosťárna stejného kalibru, jako kdyby o něm řekl, že se netrefí do toalety. Některé Kalouskovy intelektuální výkony tomu prý nasvědčují. 

Podstata Johnova vystoupení byla podle Dolejšího mnohem zásadnější, než jeho orientační neschopnost nebo Kalouskovy prostatické potíže. Pokud je třeba zlikvidovat třicet procent veškerých skladových zásob alkoholu, určitě to není vina dvou packalů z Řitky. Je evidentní, že skutečně velké ryby musely mít politické krytí.

Rozkrytí lihové mafie je přitom zásadní jak pro výběr daně a potažmo prostředky státu, tak pro to, aby lidé viděli, že je stát ještě vůbec schopen plnit svou funkci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…