Střelec na Klause: Jsem dělník a komunista! Vláda vyhladověla národ

28.09.2012 19:17

Muž, který v pátek odpoledne v Chrastavě u Liberce několikrát vystřelil z airsoftové pistole na prezidenta Václava Klause, chtěl protestovat proti vládě. Ta podle něj vyhladověla třetinu národa.

Střelec na Klause: Jsem dělník a komunista! Vláda vyhladověla národ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

V rozhovoru, který přinesl server Lidovky.cz, a který stihl dát ještě před tím, než jej policisté zatkli, sdělil, že to považuje za protest zcela adekvátní politice současné vlády. „Přijde mi to adekvátní, protože pokud to někdo může nazvat extremismem, tak já zas považuji za extremismus to, že vláda vyhladověla celou třetinu národa, rozprodala národ a je vůči jeho nářkům hluchá a slepá,“ uvedl.

Podle něj je v dnešní době prakticky jakýkoliv protest považován za extremismus, takže mu tato střelba přišla jako možný způsob. Následně se muž představil jako „obyčejný dělník“ Pavel Ondrouš a přihlásil se k tomu, že je komunistou.

Jeho spolustraníci však „adekvátní“ způsob protestu odmítli. „KSČM se od útoku na prezidenta ČR Václava Klause naprosto distancuje. S naší politikou je neslučitelné násilí a jakékoli činy s ním spojené, byť jen náznakem, odsuzujeme,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda strany Vojtěch Filip.

Rovněž krajský lídr KSČM Stanislav Mackovík nemá pro jeho protest pochopení. „Odsuzuji jakoukoliv formu násilného útoku na život. Neexistuje žádná forma omluvy pro člověka, který je schopen použít zbraň a útočit. Je kategoricky nepřijatelné, aby kdokoliv byl ohrožován, a už vůbec nelze tolerovat útok na prezidenta České republiky,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Mackovík, který v civilním životě pracuje jako šéf liberecké záchranky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…