První sranda na účet Klause: Sedm kulí jako v Sarajevu

28.09.2012 21:16

Facebook se pomalu začíná bavit „chrastavským atentátem“ na prezidenta republiky Václava Klause. Zejména skupina „Stydím se za vládu ČR a chci její demisi,“ která je považována za největší protivládní facebookovou komunitu, již vyrazila do útoku.

První sranda na účet Klause: Sedm kulí jako v Sarajevu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus poctil svou návštěvou prvňáčky základní školy Na smetance

Reportéři televize Nova napočítali, že mladý dělník vystřelil na prezidenta Klause z airsoftové pistole celkem sedm ran, což internetové vtipálky přimělo k paralele se „sedmi kulemi v Sarajevu“. Proto bylo na zeď skupiny, ke které se hlásí zhruba 22 tisíc uživatelů sociální sítě, umístěno video s ukázkou z legendárního filmu Dobrý voják Švejk opatřené komentářem: "Tak ten dnešní "útočník" prý vystřelil 7x tak to je jako v tom Švejkovi - 7 kulí jako v Sarajevu (1 min. ukázky)".

Divák se tak mohl dozvědět, že v případě úspěchu atentátníka jsme mohli mít státní smutek, při kterém by nebylo možné zpívat, a prezidentovi odpůrci by končili ve vězení.

V diskusi se pak objevily i názory, že se jedná o dárek k prezidentovu svátku, případně vtipy na prezidentovu ochranku, která nebyla schopná nijak zareagovat. Politický rozměr celé kauze dodalo i prohlášení samotného střelce, že jeho čin byl namířený proti vládě, která nechala vyhladovět třetinu národa.  

S tím se ztotožňuje i zakladatel zmíněné protivládní facebookové stránky Milan Mráz, který již dříve pro ParlamentníListy.cz uvedl: „Komunisti ještě ve vládě od roku 1989 nebyli a je na čase je tam pustit.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…