Drsná výzva Klausova rodinného přítele: Šéf ochranky by se měl zastřelit

29.09.2012 12:35

Šéf zdravotního výboru sněmovny Boris Šťastný z ODS, který je lékařem a dlouholetým Klausovým rodinným přítelem, je zhrozen z reakce prezidentovy ochranky při pátečním incidentu v Chrastavě. Tým prezidenta republiky varoval před tím, že by mohl být Klaus střelami otráven.

Drsná výzva Klausova rodinného přítele: Šéf ochranky by se měl zastřelit
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Václav Klaus přednášel na Žofínském fóru

Boris Šťastný poté, co na prezidenta Klause v Chrastavě vystřelil pistolí mladý komunista, varoval esemeskou prezidentův tým, aby Klaus šel na toxikologické testy, protože střela mohla být klidně i otrávena.

Varovná SMS

„Pokud došlo k přímému kontaktu těch střel s kůží, okamžitě, prosím, nechte prezidentovi udělat kompletní toxikologickou analýzu. Ty kuličky mohly být napuštěny jedem nebo radioizotopem,“ napsal v SMS Šťastný.

Klaus pak absolvoval vyšetření a ošetření v nemocnici, protože kuličky prostřelily sako a prezident na své paži krvácel.

Šťastný je z chování prezidentovy ochranky zhnusen. „Každá normální ochranka na světě by jednala tak, že by jeden člen ochranky reflexivně skočil na střílejícího a snažil by se mu ve střelbě zabránit a další člen ochranky by porazil prezidenta a kryl by ho svým tělem. Navíc útočník si pak odešel, vesel dával rozhovory do média a ještě si stačil zakouřit,“ vyjadřuje se rozzlobeně pro ParlamentníListy.cz prezidentův rodinný známý Boris Šťastný.

Šéf ochranky by se měl zastřelit

„Navíc ta střela mohla být napuštěna jedem. Ochranka měla ihned prezidenta odvést na vyšetření, protože na trhu se prodávají airsoftové narkotizační střely a ty kuličky mohly být napuštěny jedem nebo radioizotopem. Kdyby tomu tak bylo, tak mohl prezident do půl hodiny zemřít. Tento hrůzný čin tedy nelze vůbec bagatelizovat s tím, že se jednalo o nějakou pistolku. Ten útočník mohl přinejmenším prezidentovi či někomu v okolí vystřelit oko a prezidenta zranil na jeho paži,“ řekl ParlamentnímListům.cz Šťastný.

Ten také míní, že prezidentova ochranka naprosto selhala a její šéf Jiří Sklenka by měl ihned vyvodit osobní zodpovědnost. „Každý čestný člověk na místě pana Sklenky by se po takovém selhání zastřelil, aby uhájil svou důstojnickou čest. Pokud nemá pan Sklenka tolik odvahy, měl by alespoň rezignovat,“ vyzval ho Šťastný.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…