Útočník Vondrouš: Máma se zabila, vychovávali ho prarodiče

30.09.2012 11:38

Pane prezidente, omlouváme se, řekla deníku Aha! babička Pavla Vondrouše, který Václavu Klausovi v pátek sedmi ranami z kuličkové pistole poranil ruku. Mladý muž byl již policií obviněn z výtržnictví a v sobotu večer propuštěn z cely předběžného zadržení domů. Hrozí mu dva roky vězení.

Útočník Vondrouš: Máma se zabila, vychovávali ho prarodiče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Pavel Vondrouš ve zcela nové kauze, která se zrodila v pátek odpoledne v Chrastavě, vystupuje jednou jako komunista, pak bývalý komunista, posléze jej všichni nazývají jako člověka, který by potřeboval psychiatrickou léčebnu. Kde ale tento muž vyrůstal? Deník Aha! našel jeho rodinu – babičku a dědu. Ti bydlí v obci Andělská Hora na Liberecku. Sousedky se pak list otázal na to, zda si na Vondrouše vzpomíná.

„Byl to docela hodnej kluk. Vůbec bych to do něj neřekla. Chudáci jeho babička s dědou. Jsou nemocní a teď ještě tohle,“ řekla pro Aha! sousedka Vondrouše, paní Vlasta.

Podle ní Vondrouš neměl v životě štěstí, jeho maminka spadla ze skály a zabila se. Táta prý žije někde ve Varnsdorfu, ale nemluví s ním. Vyrůstal u dědy a babičky.

SLEDUJEME kauzu Střelba na Klause

„Pája byl cvok v dobrým slova smyslu, který chtěl spasit svět. Už před rokem mi říkal, že kdyby měl bouchačku, tak půjde do sněmovny a všechno to tam vystřílí. Že si naši politici nic lepšího nezaslouží. A že ho pak všichni za to budou obdivovat. Já jsem se smál a samozřejmě tomu nevěřil, On toho vždycky napovídal dost. Když jsem se dozvěděl, co udělal, běhal mi mráz po zádech,“ prozradil deníku dlouholetý kamarád.

Nemají na něj ani telefon

„Před třemi roky se od nás odstěhoval a od té doby o něm vůbec nic nevíme. Ani kde bydlí, co dělá, jak se mu daří, dokonce na něj nemáme ani telefonní číslo,“ svěřila se pak pro Aha! babička Vondrouše.

„Je to strašné. Proč proboha takovouhle blbost udělal?“ otázala se babička útočníka a pak se rozpovídala i o tom, jaký byl jako dítě. „Jako dítě nebyl špatnej. Hodnej chlapec to byl. Pak ale začaly problémy. Vždycky šel hlavou proti zdi, toužil udělat to, o čem druzí jen povídali. Rád na sebe upozorňoval, rád byl středem pozornosti,“ řekla.

Prý často dostával výpovědi a věčně byl bez práce. „Nikde dlouho nevydržel,“ poznamenala, ale myslí si, že to bylo proto, že ze sebe dělal hrdinu. „Samozřejmě, že se bojíme, aby ten trest nebyl vysoký. Vždyť by si úplně zbytečně zkazil život,“ dodala pak k jeho obvinění.

Prý je jí ale moc líto, co kluk udělal a prezidentu Václavu Klausovi by ráda vzkázala: „Že se mu moc omlouváme....“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 


 


 


 


 


 


 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…