Zdroj: Tolik platí mocný ODSák za rebelii proti Nečasovi. Ročně

01.10.2012 10:44

Kdo stojí za rebelií poslanců ODS? Podle některých zdrojů se jedná o pečlivě naplánovanou akci kontroverzního podnikatele a zákulisního hráče Ivo Rittiga. Ten podle informací z ODS přímo platí některé modré poslance, aby lobbovali za jeho zájmy.

Zdroj: Tolik platí mocný ODSák za rebelii proti Nečasovi. Ročně
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Redaktor magazínu Týden se několik dní před vypuknutím rebelie poslanců ODS sešel s jedním z náměstků pražského primátora Bohuslava Svobody. Ten prý už tehdy tuto vzpouru takřka do puntíku předpověděl. Když se redaktor ptal po důvodech, vzal náměstek papír a na něj napsal jméno Rittig. Od něj pak vedla šipka a osmimístná částka, směřující ke jménu jednoho z pražských poslanců ODS. „Ročně,“ upřesnil nahlas.

Není prý rovněž náhoda, že rebelové v ODS najednou začali mluvit o tom, že výpadek rozpočtových příjmů by místo zvyšování daní měl být financován z privatizací státního majetku. Jedná se prý zejména o českobudějovický Budvar, který kvůli známko-právnímu sporu doposud nebyl privatizován, dokonce ani převeden na akciovku, takže je poslední firmou se statutem „státního podniku“. Je to tak jedna z posledních privatizačních šancí.

Jeho ředitel Jindřich Boček v poslední době celkem otevřeně mluví o tom, že kolem podniku krouží právě Rittig, spolu s vlivným jihočeským podnikatelem Pavlem Dlouhým. Mimochodem - Rittigovi v této akvizici hrají do karet i kontakty na Ministerstvo zemědělství. Ve vztahu k jeho šéfovi se prý podnikateli přezdívá „Bendlův Bača“ a magazín Týden přinesl fotku z kongresu ODS, kde Rittig u stolu družně debatuje s Bendlovou někdejší manželkou. Spolu prý dokonce i podnikají a Bendl sám přiznává, že se s podnikatelem přátelí. Rozhodně se jim však prý nenechává ovlivnit. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…