Zeman: V Chrastavě to bylo selhání ochranky

02.10.2012 15:42

REPORTÁŽ Miloš Zeman (SPOZ) v rámci své další návštěvy Olomouckého kraje přijel do Přerova besedovat s občany a podpořit kandidáty pro krajské volby. Jako obvykle se s oponenty nepáral a nešetřil kritikou. Řekl, že nechce být prezidentem pitomců, jednoho z občanů nepřímo nazval idiotem a Klausova „atentátníka" považuje za dementa. Kromě toho Zeman vysvětlil, proč přešel z becherovky na slivovici.

Zeman: V Chrastavě to bylo selhání ochranky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Do sálu Městského domu v Přerově si včera v podvečer přišlo poslechnout slova prezidentského kandidáta Miloše Zemana několik desítek občanů. I když to zpočátku vypadalo, že papírových podobizen expremiéra vyzývajících k podpoře jeho prezidentské kandidatury bude v sále více než posluchačů, nakonec byla místnost téměř ze dvou třetin zaplněna. Hned v úvodu byla řeč o Evropské unii.

Proč už nepije becherovku?

„Je správné, aby byla naše země řízena z Bruselu?“ zeptala se jedna z přítomných žen. Bývalý předseda vlády následně kritizoval Evropsku unii kvůli nesmyslným nařízením. „Becherovka musela splnit normu Evropské unie a zvýšit v likéru obsah cukru. Proto mi přestala chutnat a přešel jsem na slivovici. Dozvěděl jsem se také, že EU připravuje další direktivu, že všechny záchody v celé EU mají mít jednotnou formu, aby byla minimalizována spotřeba vody. Je to odstrašující a je to nesmysl a celá EU, pokud se tato norma prosadí, bude smrdět. Tyto byrokratické předpisy musíme odmítnout, protože spadají do kompetence národních parlamentů a národních vlád a Brusel do toho nemá co mluvit,“ řekl přítomným Zeman.

Střelba na Klause

Poté se diskuse stočila na nedávný útok na Václava Klause v Chrastavě. „Především šlo o naprosté selhání ochranky, která nechala střelce v klidu odejít. Ten střelec pak poskytne několik rozhovorů médiím, zakouří si cigaretu a nakonec ho zatkne nikoliv ochranka prezidenta republiky, ale státní policie. K čemu taková ochranka je? To už je pomalu stejné, jako když člen ochranky zastřelil Indiru Gándiovou. V každé zemi je spousta bláznů. Ale asi nikde není tak mizerná ochranka,“ sdělil čestný předseda SPOZ.

Je členem Řádu svobodných zednářů?

Jeden z posluchačů však oponoval. „Nešlo o atentát, ale o varování pro pana Klause po tom, co řekl na půdě OSN, že vojenský zásah v Sýrii není řešením. Jste svobodný zednář? Máte přece s Izraelem dobré styky? To chcete být prezident této republiky?“ útočil na Zemana asi pětačtyřicetiletý občan.

Zeman ihned přešel do protiútoku. „Setkávám se s lidmi, jejichž názory nesdílím, ale přesto si jich vážím. Setkávám se ale i s lidmi, kterých si nevážím, i když mají stejné názory jako já. Vy jste ta třetí kategorie – nesdílím vaše názory a nevážím si vás, protože vůbec nerozumíte tomu, o čem mluvíte. Víte všechno lépe než ostatní, ale ve skutečnosti nevíte nic. Nejsem, nikdy jsem nebyl a asi nikdy nebudu svobodným zednářem. Jako předseda vlády jsem navázal velmi dobré vztahy s premiéry všech významných zemí na světě. Jen naprostý idiot by si myslel, že když mám dobré vztahy v některé zemi, jsem jejich agent,“ argumentoval prezidentský kandidát.

Zeman nechce být prezidentem pitomců

To ale nebylo všechno. Následovala další slovní sprcha. „Člověk, který střílel na Klause, v životě neslyšel o projevu na půdě OSN, protože to byl člověk, který desetkrát změnil zaměstnání a odevšad ho vyhodili pro demenci a obávám se, že to není jediný dement v České republice. Čeští psychiatři dospěli k názoru, že v naší populaci je třicet procent pitomců. Budu-li zvolen hlavou státu, chci být prezidentem pouze sedmdesáti procent občanů. Až budou prezidentské volby, volte proto kohokoliv jiného, jen ne mě," vyzval Zeman rozhořčeného občana, za což sklidil mohutný potlesk publika převážně v důchodovém věku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…