Blíží se konec TOP 09, píše přední analytik

02.10.2012 19:52

Podle komentáře Jindřich Šídla na serveru IHNED.cz může předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg zůstat klidný. Než se definitivně rozhodne, zda je náměstek ministra Jaromíra Drábka Vladimír Šiška vinen, nebude tu současná vláda. A možná ani TOP 09 jako relevantní politická síla, uvádí text novinářova článku s názvem "Sbohem, TOP 09".

Blíží se konec TOP 09, píše přední analytik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

Letopočet, který si dala strana do názvu, prý naznačuje, že strana s nějakou delší existencí ani nepočítá. A pokud přece jen ano, voliči jí nejspíš vyvedou z omylu. Nejnověji je prý vytočila, když se sborově postavila za ministra Jaromíra Drábka, kterému policisté odvedli nepostradatelnou pravou ruku, a on si následně postěžoval, že policie pracuje skandálně i dva týdny před volbami.

Drábek se odmítnutí rezignace přiřadil k pelotonu českých politických harcovníků, od nichž se kdysi jeho strana knížecími ústy tak hlasitě distancovala. Předseda jeho strany, který ocenil jeho „jasný postoj“ (když slíbil, že v případě odsouzení svého náměstka odejde z politiky), však může zůstat klidný. Než bude Drábkova rezignace v důsledku Šiškova odsouzení na pořadu dne, dávno už tu nebude tato vláda.

A možná ani TOP 09 jako relevantní politická síla. Dnes totiž podle Šídla není příliš důvodů, proč tuto stranu volit. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…