Šiška si jde sednout. Soud uvalil vazbu na Drábkova muže

03.10.2012 12:08

Státní zástupce navrhl uvalit vazbu na náměstka ministra práce a sociálních věcí Vladimíra Šišku a ředitele odboru informatiky Milana Hojera a soud jeho požadavek částečně vyslyšel. Šiška půjde do vazby, Hojer zůstane na svobodě. Informuje o tom Česká televize.

Šiška si jde sednout. Soud uvalil vazbu na Drábkova muže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

Je rozhodnuto. Podle informací České televize skončí ve vazbě Vladimír Šiška, někdejší náměstek ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09). Někdejší Drábkův muž se tak ocitl v podobné pozici jako bývalý hejtman za ČSSD David Rath. I ten je vyšetřován ve vazbě. V této souvislosti stojí za připomenutí, že Rath v jednom ze svých sněmovních vystoupení z vazby upozornil své kolegy: Nevíte, koho všeho policie sleduje.

S odstupem několika měsíců se ukazuje, že jeho výrok nebyl jen planým řečněním. Dnešní MF Dnes totiž uvedla, že Šiška byl sledován delší čas a důkazy hovořící o korupci jsou prý v jeho případě pádné.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…