Kalousek: Drábek se nedopustil vůbec ničeho. TOP 09 je čistá

04.10.2012 7:16

Ministr financí Miroslav Kalousek v rozhovoru pro server Týden.cz jednoznačně ocenil odcházejícího ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (oba TOP 09), který podle Kalouskova názoru nastolil vysokou laťku politické kultury v zemi. Rozhodl se totiž k přijetí politické odpovědnosti za své podřízené a rezignoval, i když se sám ničeho nedopustil. Mnozí jiní politici k tomu nenašli odvahu.

Kalousek: Drábek se nedopustil vůbec ničeho. TOP 09 je čistá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek nemá obavu, že by mohla kauza Drábkova exnáměstka nějak ovlivnit volby, protože TOP 09 je strana pro přemýšlivé voliče a ti vidí, že sám Drábek se ničeho nedopustil, naopak ještě předvedl morální integritu. TOP 09 tak může podle Kalouska dál vystupovat jako čistá strana.

Vondra a další

"Myslím, že to můžeme říkat pořád, protože pan ministr Drábek se nedopustil vůbec ničeho. Pouze nasadil velmi vysokou úroveň politické kultury tím, že přijal odpovědnost i za své spolupracovníky. Což, jak jste si mohla v minulosti všimnout, není úplně zvykem," poznamenal ministr.

Následně připomněl např. Kauzu ministra obran Alexandra Vondry (ODS), který nepřistoupil ke stejnému kroku jako jeho stranický kolega.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…